En Sıcak Konular

YÖK'te yine hukuk skandalı !

2 Ağustos 2007 20:20 tsi
YÖK'te yine hukuk skandalı ! İnönü Üniversitesi'nde ortaya çıkan skandalın ardından bir skandal daha patlak verdi..

Daha önce Sayıştay'ın İnönü Üniversitesi rektörü ile ilgili soruşturma dosyasını yargıya intikal etmesini bloke eden YÖK, şimdi de Ali Doğramacı'nın Bilkent’ine kol kanat gerdi. Bursu iptal edilen Hakan Cenkçiler'in üniversiteye karşı kazandığı yargı kararının uygulanmasına izin vermedi.

GENCİN HAYATI KARARDI

Hakan Cenkçiler, notları düştüğü gerekçesiyle 2006'da bursu iptal edildi ve üniversiteden atıldı. Cenkçiler, notlarının kasıtlı olarak düşürüldüğünü ve not evrakında sahtekarlık yapıldığını iddia ederek Ankara 6. İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme Cenkçiler'i haklı bularak yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Fakat üniversite bu kararı uygulamadı.

SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ

Üniversitenin karara itiraz ettiği Bölge İdare Mahkemesi de öğrenciyi haklı buldu. Fakat üniversite bu kararı da uygulamadı. Bunun üzerine Hakan Cenkçiler'in babası Abdullah Cenkçiler, 2006 Aralık ayında Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Ali Doğramacı ve biri yabancı 2 öğretim üyesi hakkında soruşturma açılmasını istedi. Savcılık, 2007'nin Ocak ayında, daha önceki yargı kararlarını belirterek soruşturma açılması için YÖK'ten izin istedi. Fakat YÖK, 2007 yılı Mayıs ayında Abdullah Cenkçiler'e gönderdiği bilgilendirme yazısında "Soruşturma açmayı gerektirecek bir husus bulunmadığı"nı belirtti. Hakan Cenkçiler'in hukuk mücadelesi bununla da noktalanmadı. Cenkçiler, 12 Temmuz'da Danıştay 10. Daire'ye mağduriyetini anlatan bir dilekçeyle başvurdu.

SONUNDA DANIŞTAY’A GİTTİ

Dilekçesinde uğradığı haksızlığı ve kazandığı hukuk zaferini anlatıp üniversiteyi şikayet eden Cenkçiler şunları belirtti: "Cumhuriyet Savcılığı, 'görevsizlik kararı' vermiş ve evrakları YÖK'e göndermiştir. Ancak YÖK, hiçbir gerekçe göstermeden Bilkent Üniversitesi Rektörü Ali Doğramacı hakkında soruşturma açılmamasına karar vermiştir. Durumu sayın başkanlığınızın takdirine arz ediyorum efendim."

BİLKENT SUSUYOR...

Abdullah Cenkçiler, oğlu Hakan Cenkçiler'in çok başarılı bir öğrenci olduğunu öğrenim gördüğü TED Koleji'nin bütün sınıflarını daima takdir ve teşekkürle geçtiğini belirtti. Üniversite sınavlarında 1 milyon 500 bin kişi arasında ilk 7 bine girdiğini ifade eden Cenkçiler, "YÖK ne yazık ki hukuk dışı duruma kayıtsız kaldı" dedi. Mahkeme kararlarına rağmen Hakan Cenkçiler'in neden üniversiteye dönemediğini sorduğumuz Bilkent Üniversitesi ise açıklama yapmadı.


Bu haber 452 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,260 µs