En Sıcak Konular

TERİM: TÜM OYUNCULAR KADRO İÇİN ÇABALAMALI

24 Mart 2008 14:47 tsi
TERİM: TÜM OYUNCULAR KADRO İÇİN ÇABALAMALI Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, tüm futbolcuların, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele edecek kadro içine girmek için çabalamaları gerektiğini söyledi.

İSTANBUL - Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, tüm futbolcuların, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele edecek kadro içine girmek için çabalamaları gerektiğini söyledi.
     Beyaz Rusya ile yapılacak özel maç öncesi Polat Renaissance Otel'de (A) Milli Takım ile kampta bulunan Fatih Terim, burada bir basın toplantısı düzenledi.
     Yaptığı açıklamada, bazı mevkilerde kadroda ekstra değişiklikler olabileceğinin sinyalini veren Terim, ''Tüm oyuncular, Avrupa Şampiyonası kadrosuna girme yarışı içinde olmalıdırlar. Kimsenin, 'Nasıl olsa girerim veya beni nasıl olsa almaz' düşüncesi olamaz. Herkes önce kulübünde iyi oynayacak. Kendi takımına katkı sağlarsa bize de katkı sağlar'' diye konuştu.
     UEFA'ya 20 oyuncu artı 3 kaleciden oluşan kadroyu 28 Mayıs tarihine kadar vermek zorunda olduklarını hatırlatan Terim, sakatlıklar ve olası hadiseler için önlerinde iki plan bulunduğunu aktararak, ''İlk olarak fazla sayıda oyuncu götürüp, kesin kadroyu açıkladıktan sonra kalanları şampiyonayı tribünden izletip veya geri gönderebiliriz. İkinci seçenek ise bir bekleme listesi oluşturup, olası sakatlık veya hastalıklarda oradan bir oyuncuyla değiştirebiliriz. Böyle iki düşüncemiz var'' diye konuştu.
     Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselen Fenerbahçe'nin başarısının, (A) Milli Takım'a da pozitif katkı sağlayacağını söyledi.
     Kadroda radikal değişiklikler yapabileceğini söyleyen Fatih Terim, radikal değişiklikten ne anlanılması gerektiğinin sorulması üzerine, şunları söyledi:
     ''Ben, 'Radikal değişiklikler yapacağız' demedim, 'Yapabiliriz' dedim. Her oyuncunun kendisini buraya hazırlamasını rica ediyorum. Şu anda çağırmadığımız bir oyuncu da kadroya gelebilir. Radikalden kastım bu. Mesela Hakan Şükür'ün çağrılması radikal bir değişiklik olmaz, normal bir değişiklik olur. Tüm oyuncuların Milli Takım hakkı vardır. Bu haklarını kullansınlar.''
     Terim, İngiltere Premier Lig'in önemli ekiplerinden Chelsea ile sezon sonu için el sıkıştığı yönünde İngiliz basınında çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine, şu ifadeleri kullandı:
     ''Avrupa Şampiyonası Finalleri'nin sonuna kadar beni bu işimden alı koyacak herhangi bir neden göremiyorum. Ayrıca beni herkes tanır ki, bir takımla çalışırken başka takımla konuşmam, isteyen takımın hocası varsa da hiç konuşmam. Öte yandan, bir Türkün isminin konuşulduğu yer, herhangi bir ülke değil, bir Türk teknik adamın istenmesini, olur veya olmaz, bugün bir Avrupa, Dünya takip ediyorsa Türk futbolu için çok önemli bir şey. Ama şu anda hiçbir şeyle ilgilenemeyecek kadar Milli Takım ile fazla ilgileniyorum.''

Bu haber 418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,174 µs