En Sıcak Konular

GÜL: BERDİMUHAMEDOV İLE GÖRÜŞ BİRLİĞİNE VARDIK

24 Mart 2008 15:15 tsi
GÜL: BERDİMUHAMEDOV İLE GÖRÜŞ BİRLİĞİNE VARDIK Resmi ziyaret için Ankara'da bulunan Berdimuhamedov ile Gül, baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov ile görüşmelerinde, işbirliğinin daha ileri düzeylere taşınabilmesi için her alanda çeşitli imkan ve fırsatları olduğu hususunda görüş birliğine vardıklarını belirtti.
     Resmi ziyaret için Ankara'da bulunan Berdimuhamedov ile Gül, baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler.
     Cumhurbaşkanı Gül, ''Değerli Kardeşim'' diye hitap ettiği Berdimuhamedov ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerinde ikili ilişkileri bütün yönleriyle ele aldıklarını ve iki ülke arasındaki işbirliğinin yükseltilebilmesi için görüş alışverişinde bulunduklarını anlattı. ''Görüşmelerimizin yararlı, verimli, geleceğimize ışık tutan ve yol gösteren bir mahiyette geçtiğini ifade etmek isterim'' diyen Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''İkili ilişkilerimizin yanı sıra Türkiye ve Türkmenistan bakımından önem arz eden çeşitli bölgesel ve uluslararası gelişmeleri de birlikte değerlendirdik. Bu konulardaki yaklaşımımızın büyük ölçüde örtüştüğünü ve benzerlik gösterdiğini memnuniyetle gördük.''
     Cumhurbaşkanı Gül, çeşitli alanlarda işbirliğini güçlendirecek ve geleceğe katkı sağlayacak belgelerin imzalandığını ifade ederek, Berdimuhamedov'un Ankara'da Türkmenistan ile Türkiye arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecek temaslarda bulunacağına inandığını dile getirdi.
     Gül ve Berdimuhamedov'un görüşmelerinin ardından TRT ile Türkmenistan Kültür ve Televizyon, Radyo Yayınları Bakanlığı Arasında İkili İşbirliği Protokolü, Hükümetlerarası Ekonomik İşbirliğine Dair Antlaşma, Dışişleri Bakanlığı ile Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı.
     Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov da ziyaretinin, Türkiye ile Türkmenistan arasında geleneksel hale gelen kardeşlik ilişkilerinin giderek geliştiğini bir kez daha ispatladığını kaydetti.
     Türkiye'deki görüşmelerin Türkmen-Türk dostluğunun daha da pekiştirilmesinde önemli adım olduğunu ifade eden Berdimuhammedov, görüşmelerde ikili ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirme konusuna önem verdiklerini, bu konudaki imkanlar konusunda geniş olarak görüş alışverişinde bulundukların belirtti.
     İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerini hızla geliştiğini ifade eden Berdimuhammedov, Türk şirketlerinin Türmenistan'da başarıyla faaliyet gösterdiklerini belirtti.
     Bilim ve kültür alanlarında karşılıklı işbirliği konularını da değerlendirdiklerini belirten Berdimuhammedov, iki ülke arasında varılan anlaşmaların bu alanlardaki ikili ilişkilerin geliştirilmesine yardımcı olacağını ifade etti.
     Türkmenistan ile Türkiye'nin bölge ve dünya barışı, güvenliği ve istikrarının pekiştirilmesinden yana olduklarını ifade eden Berdimuhammedov, iki ülkenin uluslararası terörizm, uyuşturucu kaçakçılığı ve günümüzün diğer tehlikelerine karşı etkin şekilde mücadele ettiğini kaydetti.

Bu haber 397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,535 µs