En Sıcak Konular

DOĞU PERİNÇEK TUTUKLANDI

24 Mart 2008 08:54 tsi
DOĞU PERİNÇEK TUTUKLANDI ''Ergenekon soruşturması'' çerçevesinde İstanbul Adliyesine çıkarılan 6 kişiden, aralarında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de bulunduğu 4'ü tutuklandı.

İSTANBUL - ''Ergenekon soruşturması'' çerçevesinde İstanbul Adliyesine çıkarılan 6 kişiden, aralarında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de bulunduğu 4'ü tutuklandı. Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu mahkemece, İbrahim Benli ise savcılıkça serbest bırakıldı.
Ümraniye'de bir gecekonduda el bombaları ve patlayıcıların ele geçirilmesi sonrası ortaya çıkartıldığı belirtilen ''Ergenekon terör örgütü''ne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Kemal Alemdaroğlu, Serhan Bolluk, Ferit İlsever, Adnan Akfırat ve İbrahim Benli soruşturmayı yürüten savcılarca sorgulandı.
Savcılık, İbrahim Benli'yi serbest bırakırken, diğerlerini tutuklanması istemi ile nöbetçi mahkemeye sevk etti. Kemal Alemdaroğlu, mahkemece serbest bırakılırken, Serhan Bolluk, Ferit İlsever, Adnan Akfırat tutuklandı.
Mahkeme, Alemdaroğlu'nun yurt dışına çıkışını yasakladı. Alemdaroğlu'nun, her ayın 1. ve 15. günleri polis merkezine gidip imza atarak adli kontrol altına alınması da kararlaştırıldı.
Perinçek ise bu kişilerden ayrı olarak adliyeye sevk edildi. ''Ergenekon örgütünün üst düzey yöneticisi olmak ve devlete ait gizli belgeleri temin edip elinde bulundurmak'' suçlarından tutuklanması istenen Perinçek'in ifadesi, nöbetçi İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde alındı.
Mahkeme, Perinçek'in tutuklanmasına karar verdi.
Doğu Perinçek Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi.

"YARIN TUTUKLAMALARA İTİRAZ EDECEĞİZ"

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Perinçek'in avukatı Mehmet Cengiz, tutuklama kararına yarın itiraz edeceklerini bildirdi. Cengiz, Perinçek'in tutuklanmasından sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, operasyondan 10 gün önce soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna yaptıkları başvuruda, bugünkü durumu tanımladıklarını ve bu operasyonu öngördüklerini kaydetti.
Cengiz, Doğu Perinçek'in ne ile suçlandığına ilişkin soru üzerine, Perinçek hakkındaki tek kanıtın, 2001 yılında ''Tuncay Güney'' isimli bir kişinin verdiği ifade olduğunu söyledi.



Bu haber 320 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,606 µs