En Sıcak Konular

ERDOĞAN: FATURAYI MİLLET KESER

23 Mart 2008 19:50 tsi
ERDOĞAN: FATURAYI MİLLET KESER Başbakan Erdoğan, vatandaşlardan ''ileri geri uydurulan haberlere uymamalarını'' isteyerek, bu konuda medyaya da sorumluluk düştüğünü söyledi.

MANİSA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlardan ''ileri geri uydurulan haberlere uymamalarını'' isteyerek, bu konuda medyaya da sorumluluk düştüğünü söyledi. Erdoğan, ''Devamlı bu ülkenin iktidarına fatura kesmeye gayret etmesinler. Faturayı millet keser, merak etmeyin. Vakti, saati geldiğinde millet keser faturayı'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, Manisa Hükümet Konağı Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, sosyal güvenlik yasa tasarısıyla ilgili emekli vatandaşların sürekli olarak aldatıldıklarını söyledi. Erdoğan, şu anda sistem içerisinde olan emeklilerin kazanılmış olan haklarının asla geri alınamayacağını bildirdi. ''Bunu kesinlikle böyle bilin'' diyen Erdoğan, yine sistem içerisinde şu anda çalışan tüm vatandaşların bugünkü hakları neyse bundan sonraki süreçte de böyle devam edeceğini belirtti. Erdoğan, ancak yasa çıkıp da Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra yeni sistemin içerisine girecek olanların, o sistemdeki hakları ne ise o hakları kazanacaklarını, onda da mağduriyetin asla söz konusu olmadığını vurguladı. Erdoğan, ''Ama biz diyoruz ki, erken yaşta emeklilik değil, çok çalışsın, çok kazansın. Hedefimizi bunun üzerine bina ettik. Burada da oyunlara gelmeyelim diyoruz. Yapılanlar hep ortada, ama güveneceğiniz, inanacağınız, ne aldatan ne aldanan bir iktidar olmadık, olmayacağız'' diye konuştu. Başbakan Erdoğan, vatandaşlara şöyle seslendi:
     ''Son ricam, o da şu: Ülkemizde maalesef bir psikolojik havayı germe gayreti içerisinde olanlar var. Bu oyunlara lütfen gelmeyelim... Birliğimizi, beraberliğimizi hazmedemeyenler çıkabilir ama bu oyuna gelmeyeceğiz. Türk milleti, 70 milyonuyla bir olacak, beraber olacak ve diri olacak.''
     ''Demokrasiyi dışlamayın, demokrasiyi bir kenara koymayın'' diyen Erdoğan, ''Biz demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti içerisinde yaşıyoruz. Bu mücadelemizi veriyoruz. Bu kavramların hepsine saygınız olsun. Buna saygınız olduğu zaman inanıyorum ki, mesafeleri çok daha emin adımlarla alacağız'' şeklinde konuştu.

ERDOĞAN: DERİN DEVLET VARSA, BUNUN MİMARI DA SİZSİNİZ

    AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın AK Parti'nin kadrolaştığını söylediğini ifade ederek, ''Bu ülkede derin devlet varsa bunu en iyi bilen sizsiniz, bunun mimarı da sizsiniz'' dedi.
     Erdoğan, Manisa Anemon Oteli'nde düzenlenen AK Parti İl Teşkilatı toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti'ye yöneltilen kadrolaşma eleştirilerine dikkati çekerek, parti olarak gerilimin tarafı olmayacaklarını söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Hiçbir oyuna gelmeyeceğiz, gerilimin tarafı olmayacağız. Türkiye bugüne kadar ne kaybettiyse gerilim siyasetinden, milletle iletişim tesis edemeyen siyasetçilerden kaybetti. Bu siyasetçiler ortamı bulandırıp buradan pay çıkarmanın telaşı içindeler. Ancak bu siyasetçiler tek başına değiller, bunların bağlantıları vardır. Bu bağlantılar bu ülkede gerilimin planlayıcısıdır.
     Sayın Baykal AK Parti'nin kadrolaştığından bahsediyor. Derin devlet anlayışını, derin devlet kadrolarını kurmaya, tesis etmeye çalıştığımızı söylüyor, insaf. Eğer bu ülkede kadrolaşma varsa, bunu siz yaptınız. Üstelik acımasızca yaptınız. Bu toplum bunun bedelini hala ödüyor. Biz böyle bir kadro yapmanın derdi içinde olmadık. Bu ülkede derin devlet varsa bunu en iyi bilen sizsiniz, bunun mimarı da sizsiniz. Sayın Baykal'a buradan bir şey hatırlatmak istiyorum. Biz derin devletlerin değil, derin gönüllerin mimarıyız. Kaosun içine AK Parti'yi çekemeyecekler. Türkiye'nin kaosa değil, çok daha fazla çalışmaya ihtiyacı var.''



Bu haber 369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,338 µs