En Sıcak Konular

YÜKSEKOVA'DA OLAYLI NEVRUZ GÖSTERİSİ: 5 YARALI

23 Mart 2008 17:19 tsi
 YÜKSEKOVA'DA OLAYLI NEVRUZ GÖSTERİSİ: 5 YARALI Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde nevruz bahane edilerek düzenlenen gösterilerde çıkan olaylarda ilk belirlemelere göre 5 kişi yaralandı.

ANKARA - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde nevruz bahane edilerek düzenlenen gösterilerde çıkan olaylarda ilk belirlemelere göre 5 kişi yaralandı.
     Yüksekova'da DTP ilçe binasında sabah saatlerinde toplanan grup, terör örgütü lehine slogan attı.
     Hakkari bağımsız milletvekili Hamit Geylani ile DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın konuşmalarının ardından dağılan grup, terör örgütü lehine slogan atarak, polise taşlı saldırıda bulundu.
     Gruba müdahale eden polis, havaya uyarı ateşi açtı, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı.
     Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle ara sokaklara dağılan göstericiler, eylemlerini buralarda sürdürdü. Polis ekiplerine jandarma ekipleri de destek verdi. İzinsiz gösterilerde ilk belirlemelere göre 5 kişi yaralandı, 11 kişi gözaltına alındı. Yaralılardan 2'sinin Van'a sevk edildiği bildirildi.

YÜKSEKOVA'DA PATLAMA

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapılan izinsiz gösterinin ardından Esentepe Mahallesi'nde patlama oldu.
     Alınan bilgiye göre, Yüksekova'da Nevruzu bahane ederek izinsiz gösteri yapan grupların eylemleri, bazı mahallelerde devam ediyor. Göstericilerin bulunduğu Esentepe Mahallesi'nin girişinde patlama meydana geldi.
     Patlamada, yaralıların olduğu bildirildi.

HAKKARİ'DE 45 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Hakkari Valiliği, kentte nevruz bahane edilerek yapılan izinsiz gösterilerde 6'sı polis olmak üzere 20 kişinin yaralandığını bildirdi.
     Valilikten yapılan açıklamada, nevruz dolayısıyla etkinlik düzenlemek isteyen düzenleme kuruluna, 21 Mart 2008 tarihinde kutlama izni verildiği ancak düzenleme kurulunun, 2911 sayılı kanuna aykırı olarak 22 Martta, Nevruz gününü bahane ederek, izinsiz gösteri yapmak istediği belirtildi.
     Bu gösteride, slogan atmak, barikat kurmak, lastik yakmak ve güvenlik kuvvetlerine taşlı saldırıda bulunmak suretiyle yasa dışı eylemlerde bulunulduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
     ''22 Martta, Bulvar Caddesi'nde ve belediye binası önünde toplanan grubun, terör örgütü PKK lehine yasa dışı slogan atması üzerine yapılan eylemin, suç olduğu belirtilerek, dağılmaları yönünde güvenlik kuvvetlerince gerekli uyarılar yapılmıştır. Yapılan uyarılara rağmen dağılmayan göstericilerin, güvenlik kuvvetlerine taşlı saldırıda bulunmaları üzerine, gerekli müdahaleler yapılarak eylemci gruplar dağıtılmaya çalışılmıştır.''
     Bunun üzerine, göstericilerin ara sokaklara ve mahalle aralarına dağılarak eylemlerine devam ettiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     ''Eylemci grupların resmi binalara ve özel iş yerlerine yönelik saldırıları, alınan yoğun güvenlik tedbirleri ile engellenmiştir. Meydana gelen olaylarda, 2 emniyet amiri ile 4 polis memuru, atılan taşlardan yaralanmış, 1 zırhlı araç bu taşlardan hasar görmüştür. 14 vatandaşımız ise çeşitli şekilde yaralanmış olup, 2 kişi Van'a sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Yaralıların herhangi bir hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olaylar sırasında 20'si, 18 yaşından küçük olmak üzere, 45 kişi gözaltına alınmıştır.''




Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,574 µs