En Sıcak Konular

BEKİ: SAVCIYLA GÖRÜŞME İDDİASI ASILSIZ

23 Mart 2008 15:39 tsi
BEKİ: SAVCIYLA GÖRÜŞME İDDİASI ASILSIZ Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, ''bugünkü Cumhuriyet Gazetesi'nde Cüneyt Arcayürek imzasıyla yayınlanan köşe yazısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili bazı gerçek dışı iddiaların yer aldığını'' ifade etti.

ANKARA - Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, ''Hiçbir kaynağa isnat etme ya da doğrulatma gereği duyulmadan Sayın Başbakanımızın soruşturmayı (Ergenekon) yürüten Cumhuriyet savcısıyla da görüştüğü öne sürülmüştür. İddia payesi dahi verilemeyecek kadar gayriciddi olan bu ifade, tümüyle asılsızdır, uydurmadır. Böyle bir görüşme gerçek hayatta vuku bulmamıştır'' dedi.
     Beki, yaptığı yazılı açıklamada, ''bugünkü Cumhuriyet Gazetesi'nde Cüneyt Arcayürek imzasıyla yayınlanan köşe yazısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili bazı gerçek dışı iddiaların yer aldığını'' ifade etti.
     Öncelikle, 22 Mart tarihli Hürriyet Gazetesi'ne atfen ''Başbakan Erdoğan'ın, Ergenekon soruşturması sürerken, '25 Şubat tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bu konuda brifing aldığı, bunun da pek alışık bir durum olmadığı'nın iddia edildiğini'' belirten Beki, pazartesi gününe denk gelen 25 Şubat günü Bakanlar Kurulu toplantısının yapıldığını, ardından Erdoğan'ın, resmi ziyarette bulunan Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih onuruna Çankaya Köşkü'nde verilen akşam yemeğine katıldığını anımsattı. Beki, açıklamasında, ''Dolayısıyla Sayın Başbakanımız ne Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gitmiş ne de her hangi bir şekilde herhangi bir brifing almıştır'' dedi.
     Beki, açıklamasında, ''Yazının devamında hiçbir kaynağa isnat etme ya da doğrulatma gereği duyulmadan Sayın Başbakanımız'ın soruşturmayı (Ergenekon) yürüten Cumhuriyet savcısıyla da görüştüğü öne sürülmüştür. İddia payesi dahi verilemeyecek kadar gayri ciddi olan bu ifade, tümüyle asılsızdır, uydurmadır. Böyle bir görüşme gerçek hayatta vuku bulmamıştır'' ifadelerini kullandı.
     Başbakan Erdoğan'ın, ''çetelerle mücadele konusundaki değerlendirmelerinin de spekülasyon konusu yapılarak farklı anlamlara çekildiğinin görüldüğünü'' kaydeden Beki, Erdoğan'ın kamuoyuna hitaben yaptığı değerlendirmelerin, başka anlamlara çekilemeyecek kadar açık olduğunu ve sadece, ''çetelerle mücadele konusunda herkesin önceki dönemlerde eksikliğinden şikayet ettiği siyasi iradenin varlığını güçlü bir şekilde ortaya koyduğunu'' vurguladı.


Bu haber 359 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,872 µs