En Sıcak Konular

Perinçek’i gözaltına aldıran ifade

23 Mart 2008 10:37 tsi
Perinçek’i gözaltına aldıran ifade Ümraniye’de ele geçirilen el bombalarının sahibi olduğu iddiasıyla tutuklanan emekli Binbaşı Öztürk verdiği ifadede, ‘İşçi Partisi ve Perinçek, mevcut illegal örgüt orijinli altyapı kadrolarıyla bir eylem yaptırabilir, planlayabilir’ ded

Ergenekon soruşturması kapsamında, Ümraniye’de bir gecekonduda ele geçirilen el bombalarının sahibi olduğu iddiasıyla tutuklanan emekli Binbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk’ün, Danıştay saldırısı sonrasındaki ifadesinde, önceki gün gözaltına alınan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında çarpıcı iddialarda bulunduğu ortaya çıktı. Kendisinin bir dönem Perinçek’in danışmanlığını yaptığını anlatan Öztürk, “İşçi Partisi (İP) ve Perinçek, mevcut illegal örgüt orijinli altyapı kadrolarıyla bir eylem yaptırabilir, planlayabilir veya plan ve eyleme destek verebilir” dedi.
Danıştay saldırısının ardından İstanbul’da yakalanarak Ankara’ya getirilen ve 25 Mayıs 2006’da resmi ifade tutanağına imza atan Öztürk, Ulusal Kanal, Aydınlık Dergisi, İP çevresi ve Doğu Perinçek’le ilgili bildiklerinin sorulması üzerine şu iddialarda bulundu: 
-  Perinçek, son dönemlerde Atatürkçü Düşünce Derneklerinden beslenmiştir. Kamuoyu, Perinçek’in iyi bir istihbarat ve hatta askeri kanaldan beslendiğini düşünür. Oysa Perinçek daha çok Rusya ve Çin istihbaratıyla yakın bilgi alışverişi içerisinde olan gruplarca yönlendirilmektedir. Ayrıca, Alman ve İngiliz istihbaratlarıyla diyalogları vardır.
-  Hiçbir zaman özeleştirisi doğrultusunda davranmayan Perinçek ve partisi, giderek artan bir ivme ile eski yapısına dönmeye başladı. En büyük koz olarak elinde tuttuğu ve savunduğu “Avrasyacılık” ise içini netleştiremediği risk dolu bir açılım olarak kaldı, başarısızlığa uğradı. Daha çok askeri kanada yakın görünmek için son dönemde TSK’nın stratejilerine benzer politikalar üretti ve söylemde bulundu.
-  Perinçek ve grubunun özellikle 2003’ten itibaren TSK yanında yer almasının gerçek sebebi TSK’nın varlığını ve stratejilerini benimsemekten kaynaklanmıyordu. Perinçek ve grubu kendisi için TBMM’de birkaç sandalye arıyor, bu nedenle mevcut siyasi yapının dağılmasını, kurulacak yeni siyasi yapı içinde de kendilerine yer edinmek istiyorlardı.
-  Parti içi yönetim aslında TSK’nın benimsemeyeceği bir yönde değişirken, bunu maskelemeyi iyi bilen parti yönetimi hâlâ askeri bir müdahaleyi beklemektedir. İP ve Perinçek, mevcut illegal örgüt orijinli altyapı kadrolarıyla bir eylem yaptırabilir, planlayabilir veya plan ve eyleme destek verebilir.
-  Alparslan Arslan’ın (Danıştay saldırısı faili) siyasi görüşü, Perinçek’in son dönem politik açılımlarına ters düşmemektedir. Arslan ve benzeri şahısların profilleri ve eylemsel yapıları Perinçek için tercih sebebidir. Çünkü Perinçek, sıraladığımız istek ve amaçlarına ulaşmak için her yolu deneyebilecek bir yapıdadır.

 Kaynak-Milliyet



Bu haber 369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,029 µs