En Sıcak Konular

ERDOĞAN: YARDIMSEVERLİK RUHU İNSANLIĞIN ORTAK DEĞERİDİR

22 Mart 2008 23:59 tsi
ERDOĞAN: YARDIMSEVERLİK RUHU İNSANLIĞIN ORTAK DEĞERİDİR Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yardımseverlik ruhunun, insanlığın, kültürleri ve inançları aşan ortak bir değeri olduğunu vurguladı...

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yardımseverlik ruhunun, insanlığın, kültürleri ve inançları aşan ortak bir değeri olduğunu vurgulayarak, ''Yardım kuruluşları ihtiyaç sahiplerinin inançlarına, dillerine, renklerine bakmadan, onlara sadece insan olarak yaklaşıyorlar, yaklaşmalıdırlar'' dedi.
     Erdoğan, Uluslararası Yardımseverler Kongresi'nin, Sait Halim Paşa Yalısı'ndaki gala yemeğinde yaptığı konuşmada, afetlerin boyut ve yaygınlığıyla çeşitli şekillerde yardıma ihtiyaç duyan insanların çokluğunun, sivil kuruluşların da bu alanda etkin bir şekilde çalışmasını gerektirdiğini kaydetti.
     Erdoğan, sivil yardım kuruluşlarının çalışmalarında giderek bireysel sıkıntıların yanında, küresel sorunlara doğru bir yönelmeye de odaklanıldığını, burada amacın, yoksulluğun topyekun yok edilmesi yani kaynağından sorunun kurutulması olduğunu söyledi.
     İnsanları muhtaç ve mazlum duruma getiren faktörleri iyi analiz etmek ve bunların üzerine gitmek gerektiğine işaret eden Başbakan Erdoğan, ''Artık dünya sorunlarına küresel çözümler bulunması konusunda duyarlılık göstermek sadece devletlerin ve diğer ilgili kuruluşların görevi olmaktan çıktı'' şeklinde konuştu.
     Erdoğan, dünyada büyük bir gelir adaletsizliği bulunduğunu, sosyal sorumluluk projelerinin, bu adaletsizliğin yol açtığı sorunların çözümüne katkı sağlayacak önemli bir araç haline getirilebileceğini kaydetti.
     Dünyada bu projelerde yeterli düzeyde yer almayan şirketleri ifşa edip, onları buna zorlayan sivil yapıların ortaya çıktığının görüldüğünü belirten Erdoğan, ''Özellikle uluslararası sanayi kuruluşları, dünyada üretilen katma değerin önemli bölümünü ellerinde bulundurmanın yanında, yaşanan sorunların bir kısmının da doğrudan veya dolaylı müsebbibi olabiliyorlar'' dedi.
     Erdoğan, ''Türkiye'de kültürümüzde ve inancımızda var olan dayanışma anlayışı, toplum olarak en büyük güç kaynaklarımızdan biridir. Bu sayede pek çok krizi derin sosyal buhranlar yaşamadan atlatabildik'' diye konuştu.

Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,964 µs