En Sıcak Konular

SELÇUK'UN AVUKATLARI SERBEST BIRAKILMASINI İSTEDİ

21 Mart 2008 18:50 tsi
SELÇUK'UN AVUKATLARI SERBEST BIRAKILMASINI İSTEDİ ''Ergenekon Soruşturması'' kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un avukatları, müvekkillerinin, usul ve yasaya aykırı olarak gözaltına alındığını öne sürerek, serbest bırakılmasını istedi.

İSTANBUL - ''Ergenekon Soruşturması'' kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un avukatları, müvekkillerinin, usul ve yasaya aykırı olarak gözaltına alındığını öne sürerek, serbest bırakılmasını istedi.
     Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelen Selçuk'un avukatları Bülent Utku ve Akın Atalay, hazırladıkları itiraz dilekçesini, İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi Hakimliğine iletilmek üzere savcılığa verdi.
     Dilekçede, İlhan Selçuk'un, bugün sabaha karşı 04.30'da ikametgahından gözaltına alındığı belirtildi.
     Selçuk'un yakalanarak gözaltına alınmasının usul ve yasaya aykırı olduğu ve bu nedenle savcılık işleminin kaldırılması gerektiği savunulan dilekçede, şu ifadelere yer verildi:
     ''83 yaşında olan müvekkilimiz, sunduğumuz doktor raporundan da anlaşılacağı üzere akut miyokard infarktüsü geçirmiş olup, hipertansiyonu mevcuttur. Nefes darlığı bulunan müvekkilimiz, uluslararası sınıflandırmaya göre üçüncü sınıf kalp hastasıdır ki en kötü kalp hastalığı dördüncü sınıftır. Yine doktor raporuna göre müvekkilimiz, düzenli ilaç kullanarak yaşantısını sürdürebilmektedir. Diğer bir rapor da tedavisinin sürdüğünü teyit etmektedir.''
     Böylesine ağır hastalığı olan Selçuk'un gözaltına alınmasının kendisini mağdur ettiği ve bu işlemin usul ve yasaya aykırı olduğu öne sürülen dilekçede, Selçuk'un serbest bırakılması istendi.
     Dilekçenin yanı sıra İlhan Selçuk'un sağlık durumu konusundaki 3 ayrı doktor raporu da savcılığa verildi.

İLHAN SELÇUK'UN GAZETEDEKİ ODASINDA ARAMA
      ''Ergenekon Soruşturması'' çerçevesinde gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un gazetedeki odasında polis tarafından arama yapıldı.
     Ümraniye'de bir gecekonduda, el bombaları ve patlayıcıların ele geçirilmesinin ardından açığa çıkartıldığı belirtilen ''Ergenekon terör örgütü''ne ilişkin soruşturma kapsamında çalışma yapan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şişli'deki Cumhuriyet Gazetesine geldi.
     Ekipler, sabah saatlerinde evinden gözaltına alınan İlhan Selçuk'un odasında arama yaptıktan sonra gazete binasından ayrıldı.
     Aynı soruşturma kapsamında, İşçi Partisi (İP) İstanbul İl Başkanlığı, Ulusal Kanal ve Aydınlık Dergisinin bulunduğu Beyoğlu'ndaki binada polisin sabah saatlerinde başlattığı arama ve incelemenin ise halen sürdüğü öğrenildi. Arama sırasında bazı evraklara el konulduğu kaydedildi.



Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,529 µs