En Sıcak Konular

OKULLARDA SİGARA YASAĞI UYGULAMASI

21 Mart 2008 16:55 tsi
OKULLARDA SİGARA YASAĞI UYGULAMASI Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''5727 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun''un uygulanması konulu bir genelge yayınladı.

ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmenlerin sigara yasağının fiilen uygulanacağı güne kadar söz konusu sigara yasağına uymaları gerektiğini belirterek, öğrencilerin görebileceği yer ve ortamlarda kesinlikle sigara içmeyeceklerini bildirdi.
     Çelik, ''5727 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun''un uygulanması konulu bir genelge yayınladı.
     Genelgede, tütün kullanımının halk sağlığı için ciddi sonuçları olan küresel sorun olduğu, bütün dünyada sigara ve diğer tütün mamullerinin üretim ve tüketimindeki artışın, aileler ve ulusal sağlık sistemleri üzerine ciddi yük getirdiğini vurgulayan Çelik, sigara tüketiminin ve dumanına maruz kalmanın hastalık, sağlık ve ölüme neden olduğunun bilindiğini belirtti.
     Sigaranın insan sağlığına zararlı etkileri, dumansız çalışma ortamları oluşturmanın gereği ve önemi konusunda basılı ve görsel eğitim araçlarından faydalanılarak, bu konuda konferans, açık oturum ve paneller düzenlenecek. Eğitici faaliyetlerin düzenlemesinde çevredeki üniversiteler, sağlık kuruluşları, gönüllü kuruluşlar ve basın-yayın organlarıyla işbirliği yapılacak.
     Kolluk kuvvetler ile işbirliği yapmak suretiyle okul idareleri, okul çevrelerinde tütün ürünleri, paket açılarak adet şeklinde veya daha küçük paketlere bölünerek satılmaması konusunda gerekli önlemlerin alınması sağlanacak.
     Genelge ile bakanlığa bağlı her türlü örgün ve yaygın eğitim kurumları, öğretmen evleri, uygulama otelleri ile merkez ve taşra teşkilat hizmet birimlerinde yeni uygulamalar başlatılacak.
     Buna göre, birim amirlerince daha önceki uygulamalara bağlı olarak sigara içme yeri olarak ayrılan mekanlar, kanunun yürürlüğe gireceği 19 Mayıs 2008 tarihinden itibaren kapatılarak eğitim kurumlarının ihtiyacı olan diğer işler için tahsis edilecek.
     Öğrenci taşıyan servis araçlarında kesinlikle sigara içilmeyecek.
     Öğretmenler ve eğitimciler sigara yasağının fiilen uygulanacağı güne kadar söz konusu sigara yasağına uyarak, öğrencilerin görebileceği yer ve ortamlarda kesinlikle sigara içmeyecekler.
     Derslerinde ve öğrencilerle iletişim içinde oldukları her ortamda öğretmenler, ''fırsat eğitimi yöntemiyle'' sigaranın zararlarını öğrencilerine anlatacak.

Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,031 µs