En Sıcak Konular

TALAT: 'YENİ BİR BAŞLANGIÇ'

21 Mart 2008 15:40 tsi
TALAT: 'YENİ BİR BAŞLANGIÇ' KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile bugün yaptığı görüşmenin ''yeni bir başlangıç ve yeni bir açılım'' olduğunu ifade etti...

LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile bugün yaptığı görüşmenin ''yeni bir başlangıç ve yeni bir açılım'' olduğunu ifade ederek, ''İki lider olarak, Kıbrıs sorununun bir an önce çözülmesini istiyoruz'' dedi.
     Talat ve Hristofyas, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Michael Möller'in Lefkoşa ara bölgedeki ikametgahında yaptığı ve 3 saati aşkın süren görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Hristofyas, bir gazetecinin, ''görüşmenin içerisinde herhangi bir başarıdan söz edebilir miyiz'' sorusuna karşılık, Möller tarafından yapılan açıklamanın gayet net olduğunu ifade ederek, ''Biz burada Kıbrıs kahvesi içtik' dedi.
     Oluşturulmasına karar verilen komitelerle çalışma gruplarının ivedilikle çalışmalarına başlayacağını umduğunu kaydeden Hristofyas, ''önümüzdeki üç ay içerisinde bu çalışmaların, müzakereler için kapsamlı diyaloğun oluşturulması açısından iyi kullanılacağını ümit ettiğini'' söyledi.
     ''Biz, birlikte iyi niyet çerçevesinde çalışmalar yapma açısından iyi niyetliyiz ve bu irademizi beyan ettik'' diyen Hristofyas, KKTC Cumhurbaşkanı Talat ile eski dost olduklarını, görüşmede ''düşman olmayacaklarını'' ifade ettiklerini belirtti.
     Aynı soruya yanıt veren KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da teknik komiteler oluşturulması ve müzakerelerin başlaması konusunda uzlaştıklarını belirterek, ''Kıbrıs sorununa çözüm bulma açısından yeni bir açılımdır, yeni bir başlangıçtır. Kıbrıs sorununun bir an önce çözülmesini istiyoruz, iki lider olarak'' dedi.
     ''Doğrudan müzakerelerin nasıl başlayacağının'' sorulması üzerine Talat, üç ay içerisinde, gündem çerçevesinde bir araya geleceklerini ve çalışmalarını kapsamlı hale getireceklerini ifade ederek, bu süre içerisinde yol haritasının belli olacağını bildirdi.
     Talat, başka bir soruya karşılık, görüşmede prosedürü ele aldıklarını, belli temelleri ve belli temel parametreleri ele almadıklarını kaydetti.

Bu haber 450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,369 µs