En Sıcak Konular

ERDOĞAN: SİYASET DIŞI MÜDAHALELERLE SİYASİ ALAN TANZİM EDİLEMEZ

21 Mart 2008 14:56 tsi
ERDOĞAN: SİYASET DIŞI MÜDAHALELERLE SİYASİ ALAN TANZİM EDİLEMEZ AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Siyaset dışı müdahalelerle siyasi alan, tanzim edilemez. Siyasetin rotasını da millet belirler, siyasi alanı da ancak millet tanzim eder'' dedi.

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Siyaset dışı müdahalelerle siyasi alan, tanzim edilemez. Siyasetin rotasını da millet belirler, siyasi alanı da ancak millet tanzim eder'' dedi.
     Erdoğan, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısının basına açık bölümündeki konuşmasında, ''yaptıkları çalışmaları gölgeleme gayreti içinde olanlar ne kadar gayret ederlerse etsinler, milletin kendilerini 'kendi içinde gördüğünü' ve yaşadığını'' ifade etti.
     Erdoğan, bunu geçen hafta yaptığı Batman, Siirt, Şanlıurfa ve Mardin'deki kongrelerde gördüklerini belirterek, ''Halkımızın rızasını kazandığımız için halkımızın bize desteği hamdolsun çığ gibi büyüyor. İddiamızın altında kalsaydık, halkımız hür iradesiyle bize yeniden emanetini vermezdi. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletini nasıl işlettiğimizi gördüğü için oyunu artırarak, yüzde 47 ile bizi tekrar iktidara taşıdı. Bunu nasıl oluyor da görmemezlikten geliyorsunuz?'' dedi.
     Özgürlüğün herkes için geçerli olmasının önemine dikkati çeken Erdoğan, sözlerine şöyle devam eti:
     ''Bunun için tereddüte düşmeden, engellere takılmadan demokrasinin çıtasını daha da yükseltmeye devam edeceğiz. Meclisin çatısı altında milletin iradesini temsil eden hiç bir gruba, partiye haksızlık yapılmasını kabul edemeyiz. Demokrasinin kurumlarını, organlarını korumadan, her şeyin üzerinde tutmadan demokrasiyi yaşatamayız.''
     ''Demokratik müdahale yollarının açık tutulması gerekir'' diyen Erdoğan, ''Sıkı defans uygulanırsa, parlamento dışına itilirlerse onları da dağa gönderirsiniz. Parlamentoya seçimle gelmiş olan milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırmak, parlamento dışına atmak doğru olmaz. Benim ifadem budur'' diye konuştu.
     Erdoğan, ''Şimdi asıl demokrasi ve siyaset kurumunu savunmak, gerektiğinde hep suskunluğu tercih eden Sayın Baykal'a şunu sormak gerekir: 29 Ocak 2008 tarihindeki grup konuşmasında Baykal önemli bir kehanette bulunuyordu. diyordu ki, 'Türban düzenlemesi, önemli siyasi gelişmeler yol açacaktır'. Peki soruyorum: Baykal'ın o günden bir bildiği mi vardı? Sayın Baykal siyaset arenasında, bileğini bükemediği AK Parti'nin bu tür yollarla devre dışı kalmasından medet mi umuyor?''
     Rahat ve açıkça savunulamayacak bir haksızlığı örtbas etmek için türlü türlü mazeretler dile getirildiğini belirten Erdoğan, ''Her zaman başımız diktir, alnımız açık. Söylediğimiz gibi eğer Türkiye kazanacaksa, biz kaybetmeye hazırız'' dedi.
     Türk insanın, Türkiye'nin geleceğine sahip çıkma konusundaki azim ve gayreti, Türkiye'nin değişimine verdikleri gönülden desteğin, AK Parti siyasetinin millet rotasında ilerlemekte olduğunun en büyük delili olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Bu sebeple geçen 5 yılı aşkın zaman boyutunda milletimizle ortak bir duyguda buluşarak, hangi istikamete yürümüşsek bundan sonra da aynı istikamette aynı kararlılıkla yürüyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye'yi Atatürk'ün belirlediği çağdaş uygarlık yolundan döndürmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Siyasi partiler demokrasi içinde var olur en temel sorumluluklarından biri de demokrasiyi yaşatmak, demokrasiye sadakatle bağlı kalmaktır. Çünkü son tahlilde demokrasiye sahip çıkmak, milletin oyuna, milletin sesine, sözüne, iradesine sahip çıkmaktır.''
     Yıllar boyunca Türkiye'yi sıkıntılardan sıkıntılara krizlerden krizlere bunalımlardan bunalımlara sürükleyen yönetimlerin, bu gerçeği görmezden geldiklerini belirten Erdoğan, bu nedenle siyasetin milletin nezrinde itibar ve güven kaybettiğini söyledi.
     ''Hiç endişeniz olmasın. Hep söylüyoruz. Milletin terazisi asla yanlış tartmaz'' diyen Erdoğan, ''Aklıselimden, sağduyudan asla uzaklaşmayacak, haklılığımıza gölge düşürecek hal ve hareketlerden uzak duracağız'' diye konuştu.

Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,380 µs