En Sıcak Konular

NEVRUZ KUTLAMALARI YERİNE FUTBOL

21 Mart 2008 12:40 tsi
NEVRUZ KUTLAMALARI YERİNE FUTBOL Nevruz kutlamalarının yapılacağı Van Kalesi arkasında yoğun güvenlik önlemi alan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kutlama alanına kimse gelmeyince, futbol oynayarak vakit geçirdi.

VAN - Nevruz kutlamalarının yapılacağı Van Kalesi arkasında yoğun güvenlik önlemi alan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kutlama alanına kimse gelmeyince, futbol oynayarak vakit geçirdi.
     Nevruz Bayramı'nı 22 Mart Cumartesi günü kutlamak amacıyla Valiliğe müracaat eden Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Başkanlığına 21 Mart Cuma günü için izin verilmesi üzerine Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde kutlamaların yapılacağı Van Kalesi arkasında yoğun güvenlik önlemi aldı.
     Bin dolayında polisin görev aldığı Van Kalesi arkasındaki kutlama alanında tüm yolları trafiğe kapatan, güvenlik şeridi ve arama noktası oluşturan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, alana kimse gelmeyince futbol oynayarak vakit geçirdi.
     Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polislerin yaptığı futbol maçı, görev arkadaşları ve çocuklar tarafından ilgiyle izlenirken, çevre evlerde yaşayan vatandaşlar da soğukta üşüyen polislere semaverlerle çay servisi yaptı.
     Kutlama alanında görevli polisleri ziyaret eden Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Nevruz kutlamaları için bugün izin verilen alanda güvenlik önlemi aldıklarını belirterek, ''DTP'nin nevruz kutlamalarını yarın yapmak için bir girişimleri vardı. Ama demokrasilerde herkes istediği zaman, istediği yerde toplantı yapamaz. İzinli yapar. İzni de bugündü. Bugün dışında yapılacak toplantı ve gösteriler 2911 Sayılı Kanuna aykırıdır. Kanunun gereği yapılır. Herkes bu ilin güvenliğinden en az benim kadar sorumludur. Bunun bilincinde olmak lazım. Yoksa herkes kanun karşısında bunun hesabını verir. Toplumu germenin hiçbir anlamı yok. Bu bir bayramdır. Bayramla stres, sıkıntı çok zıt şeylerdir''dedi.

Bu haber 384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,734 µs