En Sıcak Konular

ERDOĞAN: GERİLİMİN TARAFI OLMADIK, OLMAYACAĞIZ

21 Mart 2008 12:30 tsi
ERDOĞAN: GERİLİMİN TARAFI OLMADIK, OLMAYACAĞIZ AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''AK Parti bugüne kadar hiçbir aşırılığın, hiçbir gerilimin tarafı olmadı. Bundan sonra da olmayacaktır'' dedi.

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''AK Parti bugüne kadar hiçbir aşırılığın, hiçbir gerilimin tarafı olmadı. Bundan sonra da olmayacaktır'' dedi.
     Erdoğan, demokrasilerde meşruiyetin kaynağının millet olduğunu ve temel erklerin millet adına yetki kullandığını da söyledi.
     Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, memleket sevdalıları olarak sabırla, sağduyuyla, metanetle yollarına devam ettiklerini belirtti.
     Türk milletinin çağdaşlaşma hedeflerini gerçekleştirmek için, milletle el ele, gönül gönüle medeniyet yoluna çıktıklarını kaydeden Erdoğan, bu yolda güçlüklerle, zorluklarla karşılaşabileceklerini dile getirdi.
     Gönüllerinde millete hizmet dışında bir murat, bir gaye taşımadıklarını kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Çünkü biz bütün zorlukların sonunda bir kolaylığın, bütün darlıkların sonunda bir genişliğin olduğuna inanıyoruz. AK Parti kendi siyasetini daima ülkemize hizmetleriyle, ülke için ürettiği katma değerle tamamlayan bir partidir. AK Parti bugüne kadar hiçbir aşırılığın, hiçbir gerilimin tarafı olmadı. Bundan sonra da olmayacaktır. 70 milyon insanımızı aynı samimiyetle kucaklayan bir Türkiye partisiyiz. Demokrasiye mesafeli olanlar, halka mesafeli olanlar bizi anlamakta güçlük çekebilirler. Onlar hesaplarını yaparken Türkiye'nin kazanımlarını, Türkiye'nin birikimlerini hesaba katmayabilirler. Onlar hesap yaparken Türkiye'nin dününü, bugününü, yarınlarını düşünmeyebilirler. Değiştiremeyeceğimiz kadar kemikleşmiş önyargılara sahip olabilirler. Ama biz ülkemize, bu millete, bu topluma, hizmete kendini adamış siyasi kadroyuz.
     Birileri, adaletin sağlanmasını, şehirlerimizin köylerimizin mamur hale gelmesini, cumhuriyetimizin muasır medeniyet hedeflerine yaklaşmasını, dünyadaki rekabet gücünün artmasını, Türk lirasının değerinin, Türk milletinin saygınlığının, toplumsal dayanışmanın güçlenmesini, hukuk devletinin çetelerden arınmasını önemsemeyebilir. Bazılarının cumhuriyetimizin yüzüncü yılına güçlü bir demokrasi, güçlü bir ekonomi ile hazırlanmak gibi bir derdi olmayabilir. Ama biz Türk milletinin hukukunu korumak için bu hedefimizden geri doğru bir tek adım atmayacağız.''
     Hükümetin yaptıklarını da yapamadıklarını da ''halkın gün be gün değerlendirdiğini'' kaydeden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
     ''Bizim odaklandığımız şey şudur: Ülkemize hizmettir. Halkımıza hizmettir. Bizim odaklandığımız tek yer, ülkemizin itibarını, demokrasimizin saygınlığını yükseltmek, halkımızın ekmeğini, aşını büyütmektir.
     Siyasetimizin temel belirleyeni hiçbir zaman sayısal gücümüz olmadı, olmayacaktır. Ancak, dün (yüzde 34'ün siyasal meşruiyeti nedir?) diye soranlar, yüzde 47'yi görünce şimdi de (çoğunluğun dediği mi olacak?) diyorlar. Tek bir ferdin bile iradesi, tercihi, kanaati bizim için önemlidir. Onun için Türkiye'nin 81 ili bizi kucaklamıştır. Sivas'tan öteye geçemeyenler şimdi kalkıp bunu iddia ediyorlar. Önce siz 780 bin kilometrekarelik Türkiye'nin partisi olun ondan sonra konuşun. 70 milyonun, çeşitli toplum katmanlarının partisi olun ondan sonra konuşun.''

Bu haber 432 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,977 µs