En Sıcak Konular

BAHÇELİ: NEVRUZ, DOĞRULUŞ VE ATILIMIN MÜJDESİDİR

21 Mart 2008 11:39 tsi
BAHÇELİ: NEVRUZ, DOĞRULUŞ VE ATILIMIN MÜJDESİDİR Bahçeli, Nevruz Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Nevruz'un Balkanlar, Ortadoğu ve Orta Asya'yı kapsayan çok büyük bir coğrafyada milyonlarca soydaş tarafından coşkuyla kutlandığını ifade etti.

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Nevruz'un Türk milleti için geleceği yeniden yorumlamanın; atalet, yılgınlık, korku ve umutsuzluğun geride bırakılarak, maddi ve manevi diriliş, doğruluş ve atılışın müjdesi olduğunu belirterek, ''Nevruz bu anlayışla kutlanmalı, onun ruhuna aykırı bir şekilde gerginlik ve huzursuzluk aracı haline getirilmesine fırsat verilmemelidir'' dedi.
     Bahçeli, Nevruz Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Nevruz'un Balkanlar, Ortadoğu ve Orta Asya'yı kapsayan çok büyük bir coğrafyada milyonlarca soydaş tarafından coşkuyla kutlandığını ifade etti.
     Nevruz'un, yakın tarih içinde yaşanan ağır kültürel erozyona ve yabancı kültürlerin yoğun tesirine rağmen diline, değerlerine ve geleneklerine sahip çıkarak nesilden nesile aktarmayı başaran büyük Türk milleti için, sevinci ve kıvancı sınır ötesine de taşan gerçek ve köklü bir milli bayram günü olduğunu kaydeden Bahçeli, şöyle devam etti:
     ''Anadolu'da yaşadığımız sosyo-kültürel değişim nedeniyle kültürel değerimizi ihmal ettiğimiz bir dönemde, daha yakından tanımaya başladığımız Türk dünyasında Nevruz'un nasıl bir heyecana, kaynaşmaya, mutluluğa dönüştüğünü görerek, bu kutlu güne yeniden sarılmamız ve anlamına nüfuz etmemiz hepimiz için sevindirici olmuştur. Türk kültür coğrafyasında birlik, dirlik, ümit ve kardeşliği sembolize eden Nevruz Bayramı'nın bu anlamını, son yıllarda ihanetleriyle yozlaştırmak isteyen mihraklara aziz milletimiz izin vermemiş, ne mutlu ki bu tarihi güne yeniden ve daha büyük bir heyecan ile sahip çıkmasını bilmiştir.
     Nevruz yalnızca yeni bir mevsim döngüsünün, bolluk ve bereketin başlangıcı değil, Türk milleti için geleceği yeniden yorumlamanın, atalet, yılgınlık, korku ve umutsuzluğun geride bırakılarak, maddi ve manevi diriliş, doğruluş ve atılımın müjdesidir. Nevruz bu anlayışla kutlanmalı, onun ruhuna aykırı bir şekilde, gerginlik ve huzursuzluk aracı haline getirilmesine fırsat verilmemelidir.
     Geçmişle gelecek arasında köprü kuran, sevgi ve kaynaşma ortamında milletimizi birbirine yakınlaştıran, toplumsal birliğimizi güçlendiren bu kültürel zenginliğimizi korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak en önemli görevimiz olmalıdır.''


Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,589 µs