En Sıcak Konular

21 Mart 2008 Türkiye Gündemi

21 Mart 2008 10:00 tsi
21 Mart 2008 Türkiye Gündemi Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekilde oluşacak...

1- Kıbrıs'ta çözüm arayışları yeniden başlıyor.
     - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Rum Yönetimi'nin yeni lideri Dimitris Hristofyas ile adada bir araya geliyor.
     - BM Temsilcisinin ara bölgedeki ikametgahında yapılacak görüşmede Lokmacı Kapısı'nın açılması konusunun da ele alınması bekleniyor.
    
     2- Nevruz Bayramı kutlanıyor...
     - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla Milli Kütüphane bahçesinde Nevruz ateşi yakılacak, gösterilerin ardından TRT Arı Stüdyosu'nda TÜRKSOY sergisinin açılışı gerçekleştirilecek, Keçiören Belediyesi önünde de Nevruz kutlamaları yapılacak.
     - Nevruz dolayısıyla yurt genelinde de çeşitli etkinlikler yapılacak.
    
     3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezindeki ''Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı''nın açılışında konuşacak.
    
     4- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Dünya Şiir Günü'' dolayısıyla Bilkent Konser Salonu'nda düzenlenen etkinliğe katılacak.
     - Gül, Sakarya Valisi Hüseyin Atak ile Elazığ Valisi Muammer Muşmal ve beraberlerindeki heyetleri Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.
    
     5- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu ile Meclis Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl ve beraberindeki UNICEF heyetini ayrı ayrı kabul edecek.
    
     6- CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.
    
     7- ''Sosyal Güvenlik Reformu''nda uzlaşma arayışları sürüyor.
     - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ankara Ticaret Odası ve Ankara Sanayi Odası, Türk Tabipler Birliği, Türk Diş Hekimleri Birliği, Türk Eczacılar Birliği ve Türk Veterinerler Birliği, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği, Tüm İşçi Emeklileri Derneği ve Tüm BAĞ-KUR Emeklileri Derneği başkanlarıyla Bakanlık'ta ayrı ayrı görüşecek.
    
     8- Çin ziyaretini sürdüren Devlet Bakanı Mehmet Aydın, büyükelçilikte vatandaşlarla bir araya gelecek.
    
     9- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul'da, Rusya Federasyonu ile Türkiye İş Dostluk Derneğince düzenlenen ''Matruşka Çiftler'' programına katılacak.
     - Çubukçu, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Beykoz Şubesinin düzenlediği ''Engelli Ulaşım Araçları Kampanyası''nın tanıtım toplantısına da katılacak.
    
     10- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in başkanlığındaki iş adamları heyetinin Hindistan'daki temasları izleniyor.
    
     11- Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, BM Kalkınma Programının ''Türkiye'de Gençlik'' konusunun ele alındığı ''Türkiye 2008 İnsani Gelişme Raporu''nun, Ankara Hilton Oteli'nde yapılacak sunumuna katılacak.
    
     12- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Otomotiv Sanayii Derneğinin İstanbul'daki Genel Kuruluna katılacak.
    
     13- Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan, Uluslararası Nakliyeciler Derneğinin 34. Olağan Genel Kurul etkinlikleri çerçevesinde İstanbul'da düzenlenecek gala yemeğine katılacak.
    
     14- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in katılımıyla, İstanbul Teknik Üniversitesi ''TRIGA Mark-II Araştırma Reaktörü''nün yeniden işletmeye alınması ve yeni laboratuvarın açılışı yapılacak.
    
     15- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ankara'da TOBB Salonu'nda düzenlenen ''6. Milletlerarası Tahkim Semineri''nin açılışında konuşacak.
     - Toplantıya, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Tahkim Divanı Başkanı Pierre Tercier de katılacak.
    
     16- 'Ulusal Yargı Ağı 'UYAP SMS Bilgi Sistemi'' Ankara'da, Adalet Bakanı Şahin ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılacağı toplantıyla tanıtılacak.
    
     17- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ''Dünya Ormancılık Günü'' dolayısıyla İstanbul'da düzenlenecek etkinliğe katılacak.
    
     18- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ile Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ Ankara'da, ''Türkiye'de Hanehalkı: İşgücü, Gelir, Harcama ve Yoksulluk Açısından İnceleme'' başlıklı raporun tanıtım seminerine katılacaklar.
    
     19- Lefkoşa'da ''Ankara Günleri'' başlıyor...
     - KKTC'ye gidecek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve milletvekillerinin yer aldığı heyet, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Başbakan Ferdi Sabit Soyer tarafından kabul edilecek.
    
     20- Hazine Müsteşarı Halil Çanakcı, Çukurova Genç İşadamları Derneğinin düzenlediği Adana'daki toplantıda, ''2008 Yılında Türkiye Ekonomisi: Hedefler ve Beklentiler'' konusunda konuşma yapacak.
    
     21- SPK Başkanı Turan Erol ve İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, İstanbul'da gerçekleştirilecek ''Şirket Finansmanı ve Halka Açılmada Yeni Yol Haritası: Girişim Sermayesi ve Özel Sermaye Şirketleri'' konulu konferansın açılışını yapacak.
    
     22- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Londra Ekonomi Okulu Türkiye Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Şevket Pamuk'un TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde vereceği ''Bir İktisat Tarihçisi Gözüyle Küreselleşme, Sanayileşme ve Türkiye'de Siyaset'' konulu seminerin açılışında konuşacak.
    
     23- Panel... Fuar...
     - Bosch Genel Müdürü Hermann Butz, firması tarafından Bursa'da düzenlenen, ''İş Mükemmelliği'' konulu panele katılacak.
     - Konya Tüyap Uluslararası Fuar Merkezi'nde Anadolu Moda Show 2008/Yaz Konya 5. Hazır Giyim Fuarı açılacak.
    
     24- Türk işadamlarının Hindistan'ı yeniden keşfi...
     - Firmalar, Hindistan'da hem satma hem de alma peşinde.
     - İhracat için fiyatları çok düşük bulan bazı firmalar, hammadde almak için fiyatları uygun buluyor.
     - Türk İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu Başkanı Rızanur Meral: ''Geç kalmayıp, doğru zamanda, Hindistan'da doğru köşeleri Türk iş dünyasına tutturabilmek adına buraya geldik.''
    
     25- Türkiye'de gençlik...
     - Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının ''Türkiye'de Gençlik'' konulu insani gelişme raporuna göre:
     - Gençlerin yüzde 40'ı, yani 5 milyonu atıl durumda.
     - Sevgi karın doyurmuyor. Gençlerin yüzde 49,1'i öncelikle iyi bir iş istiyor. Bunu yüzde 18,1 ile saygınlık, yüzde 16,9 ile sevgi izliyor.
    
     26- Turkcell Süper Lig'de 27. haftanın açılış maçında Fenerbahçe ile Kasımpaşa, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya gelecek.
    
     27- İsveç'in Goteborg kentinde devam eden Dünya Artistik Buz Pateni Şampiyonası'nda erkekler kısa programda Kutay Eryoldaş piste çıkacak.
    
     28- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nin 21. hafta açılış maçında Çankaya Üniversitesi ile Botaş Spor, Ankara'da karşı karşıya gelecek.
    
     29- Bank Asya 1. Lig'de 27. hafta, TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda 10. hafta, TFF 2. Lig 1. ve 2. klasman gruplarında 6. hafta, TFF 3. Lig 1, 2 ve 3. gruplarda 24. hafta, 3. Grup'ta ise 28. hafta karşılaşmalarını yönetecek hakemler Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.
    
     30- 2008 Pekin Olimpiyatlarına doğru...
     - Olimpiyat şampiyonu halterci Halil Mutlu: ''Pekin'e, kazanmaya gideceğim.''
     - ''Sporu olimpiyat şampiyonu olarak bırakmak istiyorum.''

Bu haber 397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,875 µs