En Sıcak Konular

AA OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

20 Mart 2008 21:45 tsi
AA OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, her geçen yıl hizmetleri geliştirmek, teknolojik yenilikleri yansıtmak suretiyle Anadolu Ajansı'nı geleceğe hazırladıklarını belirtti...

ANKARA - Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, her geçen yıl hizmetleri geliştirmek, teknolojik yenilikleri yansıtmak suretiyle Anadolu Ajansı'nı geleceğe hazırladıklarını belirterek, ''100. yılında Anadolu Ajansı'nı bir dünya ajansı olarak görmeyi umut ediyoruz. Dış dünyaya Türkiye'nin sesini daha gür bir şekilde duyurmayı hedefliyoruz'' dedi.
Anadolu Ajansı'nın Olağan Genel Kurul toplantısı, Genel Müdürlük binasında yapıldı.
AA'nın kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile kuruma emeği geçen ve hayatta olmayanlar için saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan ve Divan Başkanlığı'na AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi'nin seçildiği genel kurulda, yönetim kurulu faaliyet raporu ile denetçi raporu okunarak müzakere edildi.
AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Bengi, burada yaptığı konuşmada, haber, fotoğraf ve görüntü eşleşmesine imkan veren yeni haber ana sisteminin devreye girmesiyle; haber hizmetlerinde ve hizmetlerin çeşitlendirilmesinde önemli bir gelişme sağlandığını belirtti. Bengi, sistemin daha etkin ve daha hızlı haber iletimine imkan sağladığını, ayrıca abonelere fotoğraf ve görüntü geçişinin hızlandığını vurguladı.
Bengi, Ajansın internet sitesinden dijital ortama aktarılan fotoğraflara ulaşılabildiğini, atılan yeni bir adımla sistemdeki görüntülerin de siteyi takip edenlere ''bilgi'' verecek şekilde internet sayfasında yer almasının planlandığını bildirdi.
Arşiv sisteminin tümüyle dijital ortama aktarılması yönünde girişim başlatıldığını anımsatan Bengi, bunun çok önemli bir yatırım olacağını belirtti. İş dünyasına yönelik, ekonomi haberleri ağırlıklı veri dağıtımını beraberinde getiren yeni bir hizmet için çalışma başlatıldığını da ifade eden Bengi, ''Biz, önem verdiğimiz bu iki projeyi Ajansımızın 90. kuruluş yıldönümünü kutlayacağımız 2010 yılına yetiştirmeyi hedefliyoruz'' dedi.
Hilmi Bengi, yeni sistemin devreye girmesiyle özellikle il bülteni abonelerindeki artışa paralel olarak, verilen hizmette de artış sağlandığını, haber sayısının 482 bin 442'ye ulaştığını, il bülteniyle birlikte haber sayısındaki artışın yüzde 8 olduğunu söyledi.
Fotoğraf hizmetlerinin de gelişim gösterdiğini, il bülteni hariç günde ortalama 439 fotoğrafın yayına verildiğini ifade eden Bengi, şöyle konuştu:
''Sayısal artıştan öte kalite artışını da önemsiyoruz. Yaptığımız eğitimlerin de bir neticesi olarak yurt muhabirlerimizin becerilerini geliştirmeleri, kaliteyi de yükseltmiştir. Bunun kanıtı da aldığımız ödüllerdir. Foto Muhabirleri Derneği'nin 2007 yılını değerlendirmeye dönük yarışmasında 19 ödülden 13'ünü Anadolu Ajansı fotomuhabirlerinin almış olması, ayrıca yerel düzeydeki bir çok yarışmanın yanı sıra Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler Derneği yarışmaları ile Sedat Simavi Ödülleri gibi üst düzey, basın alanında önem verilen yarışmalarda fotoğraf dalındaki ödülleri Anadolu Ajansı çalışanlarının alması da kalitedeki artışın bir kanıtıdır.''
Bengi, fotoğraf arşivinin dijital ortama aktarılması ve başka kaynaklardan zenginleştirilmesi çalışmalarının sürdüğünü belirterek, arşivdeki fotoğraf sayısının şu anda 700 bini aştığını bildirdi. Görüntülü haber alanındaki çalışmalara da değinen Bengi, günlük geçilen görüntü sayısının 80'i aştığını, canlı yayın aracı sayısının da üçe çıkarıldığını anlattı. Bengi, teknik altyapının teknolojik gelişmeye paralel olarak sürekli yenilendiğini ve güncellendiğini de belirtti.
Abone sayısında bir önceki döneme göre yüzde 17'lik artış sağlandığına dikkati çeken Bengi, fotoğraf, cep telefonu ve internet sitesi abonelerine yönelik yeni hizmetleri anlattı.
Dış faaliyetler konusunda da bilgi veren Bengi, İspanya'daki Dünya Haber Ajansları Kongresinde, Anadolu Ajansı'nın 90. kuruluş yılı olan 2010 yılındaki dünya haber ajansları kongresinin Türkiye'de yapılması yönünde adaylığın açıklandığını söyledi. Endonezya'da yapılan Asya Pasifik Ajanslar Birliği toplantısında ise 2010 yılı toplantısının Türkiye'de yapılması yönünde karar alındığını ifade eden Bengi, aynı toplantıda, o tarihten sonraki 3 yıl için birliğin dönem başkanlığına Anadolu Ajansı'nın getirildiğini kaydetti.
Türkçe Konuşan Haber Ajansları Birliği toplantısının, Türkçe'nin resmi dil oluşunun 730. yıldönümü dolayısıyla geçen yıl Karaman'da gerçekleştirildiğini belirten Bengi, bu toplantıyla yeni bir ivme kazanan birliğin, bu yıl da Azerbaycan'da toplanacağını vurguladı. Anadolu Ajansı'nın Yunanistan Haber Ajansının öncülüğünde oluşturulan ''Media Terra'' adlı projeye ortak olarak destek verdiğini belirten Bengi, Vietnam Haber Ajansı ile işbirliği protokolü imzalandığını, Sudan ve Küba'dan gelen benzer tekliflerin de değerlendirildiğini söyledi.
Anadolu Ajansı'nın kurucusu Büyük Önder Atatürk'ün doğumunun 125. yılı dolayısıyla Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün de desteklediği ''Anadolu Ajansı Arşivinden Atatürk Fotoğrafları'' sergisinin yurdun değişik kentlerinde düzenlendiğini ve büyük ilgi gördüğünü anlatan Bengi, Gaziantep'teki serginin açılışının da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yapıldığını hatırlattı. Bengi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çanakkale'de şehit olan Diyarbakırlı Mehmetçiklerin anısına Atatürk Fotoğrafları sergisinin Diyarbakır'da açıldığını belirtti.
Genel seçim ve referandum sonuçlarının, Ajans tarafından en hızlı, en doğru ve kesine yakın paralellikle yansıtıldığını kaydeden Bengi, personel eğitim faaliyetlerine de değinerek, işbirliği yapılan ajanslarla da karşılıklılık esasına göre eğitim çalışmalarının sürdürüldüğünü anlattı.
AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, 2 hafta sonra Ajansın 88. kuruluş yıldönümünün kutlanacağını, 2 yıl sonra 90., 12 yıl sonra da 100. kuruluş yıldönümünün idrak edileceğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
''Bu, köklü bir kurum için gerçekten övünç duyulacak bir dönem olacak. Her geçen yıl hizmetlerimizi geliştirmek, teknolojik yenilikleri yansıtmak suretiyle Anadolu Ajansını geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. 100. yılında Anadolu Ajansını bir dünya ajansı olarak görmeyi umut ediyoruz. Bu hedefe ulaşmak için habere ilaveten, iş alemine dönük veri dağıtımı projesiyle beraber, İngilizce ve Fransızca'nın yanında Arapça ve Rusça servislerimizi de başlatarak, dış dünyaya Türkiye'nin sesini daha gür bir şekilde duyurmayı hedefliyoruz.''
Genel Kurulda, daha sonra, milletvekili seçilen eski Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Mustafa Çetin'den boşalan yönetim kurulu üyeliğine, TBMM'de görevli, Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Ahmet Tezcan'ın atanması ile ilgili yönetim kurulu kararı onaylandı.  

Bu haber 417 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,800 µs