En Sıcak Konular

AŞIK VEYSELSİZ 35 YIL

20 Mart 2008 17:56 tsi
AŞIK VEYSELSİZ 35 YIL Doğum yeri Sivas'ın Şarkışla ilçesi Sivrialan köyündeki mezarı başında anılacak ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, şiirleri ile Türk kültürünün vazgeçilmez yapı taşlarından biri olarak görülüyor.

SİVAS - ''Aşıklar Diyarı'' olarak bilinen Sivas'ın yetiştirdiği en önemli halk şairleri arasında yer alan ve şiirlerinde verdiği mesajlarla Türk milletine her zaman birlik ve beraberliği öğütleyen ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 35'inci yıl dönümü olan yarın törenle anılacak.
     Doğum yeri Sivas'ın Şarkışla ilçesi Sivrialan köyündeki mezarı başında anılacak ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, şiirleri ile Türk kültürünün vazgeçilmez yapı taşlarından biri olarak görülüyor.
     Eserlerinde Türkçeyi en yalın ve güçlü şekilde kullanan Aşık Veysel, şiirlerindeki verdiği mesajlarla Türk milletine her zaman birlik ve beraberliği öğütlüyor.
     Türkiye'nin çağdaş medeniyet seviyesine ulaşabilmesi, teknolojide tarımda, sanayide atılım yapabilmesi için ülke insanının gaflet uykusundan uyanmasını, birlik içinde olmasını, bunun için de okumaya ve okutmaya önem verilmesini isteyen Aşık Veysel'in, pek çok şiirinde vatan, tabiat, birlik, çalışma, yardımlaşma konuları yer alıyor.

ANMA PROGRAMI

Aşık Veysel'i anma programı etkinlikleri kapsamında, yarın Şarkışla Kaymakamlığı Aşık Veysel Halk Kültürü Araştırma, Uygulama ve Dokümantasyon Merkezi'nce, ilçedeki Aşık Veysel Kültür Merkezi'nde bir etkinlik düzenlenecek.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sinevizyon eşliğinde Aşık Veysel'in hayatının anlatılacağı etkinlikte, ozanın şiirlerinden ve diğer eserlerinden örnekler sunulacak.
Aşık Veysel ile ilgili konuşmaların yapılacağı etkinliğin ardından, Aşık Veysel'in doğum yeri olan Sivrialan köyündeki kabri ziyaret edilecek.
Etkinlikte, Sivrialan köyündeki Aşık Veysel Müzesi de gezilecek.



Bu haber 374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,356 µs