En Sıcak Konular

'ÜÇ BÜYÜKLER' POTADA TARİH YAZIYOR

20 Mart 2008 11:26 tsi
'ÜÇ BÜYÜKLER' POTADA TARİH YAZIYOR Türk sporunun ''Üç Büyükler''i olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, erkek basketbol branşında bu sezon Avrupa kupalarında tarih yazıyor.

İSTANBUL - Türk sporunun ''Üç Büyükler''i olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, erkek basketbol branşında bu sezon Avrupa kupalarında tarih yazıyor.
     Fenerbahçe Ülker, ULEB Avrupa Ligi'nde, Beşiktaş Cola Turka ile Galatasaray Cafe Crown ise ULEB Kupası'nda çeyrek finale yükselerek, Avrupa kupaları tarihindeki en büyük başarılarına imza attılar.
     Basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu olan ULEB Avrupa Ligi'nde bu sezon ikinci kez mücadele eden Fenerbahçe Ülker, sezon başında gençleştirdiği kadrosuna rağmen, çeyrek finale yükselerek, mükemmel bir performans sergiledi.
     Kupada 8 takımlı ilk turda (C) Grubu'nu 6 galibiyet ve 8 yenilgi sonrası 4. sırada tamamlayarak, 2. tura yükselen sarı-lacivertli ekip, 4 takımlı 2. turda ise (E) Grubu'nu, dün akşam yendiği İspanya'nın TAU Ceramica takımının ardından 2. sırada bitirip, 3 galibiyet ve 3 yenilgi sonrası çeyrek final vizesi aldı.
     Avrupa'nın bu sezon en iyi 8 takımı arasına giren Fenerbahçe Ülker, play-off çeyrek finalinde (D) Grubu'nun birincisi İtalya'nın Montepaschi Siena takımıyla eşleşti. İki takım arasındaki ilk maç, 1 Nisan Salı günü İtalya, ikinci maç ise 3 Nisan Perşembe günü İstanbul'da yapılacak. İki karşılaşmada takımların galibiyetlerinin eşitliği durumunda ''Dörtlü Final''e kalacak takım, 10 Nisan Perşembe günü yine İtalya'da yapılacak 3. ve son maçın ardından belli olacak.
     Basketbolda, ULEB Avrupa Ligi'nin ardından, Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük ikinci organizasyonu olan ULEB Kupası'nda ise iki Türk takımı Beşiktaş Cola Turka ile Galatasaray Cafe Crown fırtınası esiyor.
     Kupada son 8 takım arasına kalan her iki ekip de, tarihlerinde ilk kez çeyrek finalde mücadele edecek.
     ULEB Kupası'nda çeyrek final maçları 10 ve 11 Nisan'da, yarı final mücadelesi 12 Nisan'da, final maçı ise 13 Nisan'da oynanacak.

Bu haber 293 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,631 µs