En Sıcak Konular

ÇELİK: NİHAİ AÇIKLAMA PAZARTESİ

19 Mart 2008 21:55 tsi
ÇELİK: NİHAİ AÇIKLAMA PAZARTESİ Bakan Çelik, işçi ve işveren konfederasyonlarının başkanlarıyla yaptığı,toplantının ''verimli geçtiği'' değerlendirmesinde bulundu.

ANKARA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işçi ve işveren temsilcileriyle Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na ilişkin yaptıkları görüşmede, mutabakat sağladıkları ve sağlayamadıkları konular bulunduğunu ifade ederek, 24 Mart Pazartesi günü saat 15.00'te taraflarla bir araya gelerek nihai açıklamayı yapacaklarını belirtti.
     Bakan Çelik, işçi ve işveren konfederasyonlarının başkanlarıyla yaptığı, yaklaşık 4 buçuk saat süren toplantının ''verimli geçtiği'' değerlendirmesinde bulundu.
     Çelik, yarın 15.00'te memur sendikalarıyla da bir araya gelerek, onların da görüşlerini alacaklarını ve Pazartesi günü de nihai bir değerlendirme toplantısı yapılacağını bildirdi.
     Bir başka gazetecinin ''Yasa gelecek hafta Genel Kurul'a gelecek mi? sorusunu Çelik, ''Şimdi sosyal taraflarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yasa bildiğiniz gibi bugün basıldı ve 119 sıra sayıyla dağıtıldı. Şu anda Genel Kurula gelmeye hazır vaziyette, fakat bu görüşmelerimizle bağlantılı o süreci değerlendireceğiz'' şeklinde yanıtladı.
     Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu da mutabakat sağlanan konularla ilgili teknik ekibin hazırlıklarını yapacağını, bu çalışmanın sonucunu 24 Mart Pazartesi günü Emek Platformu'nda değerlendireceklerini söyledi. Kumlu, daha sonra da Bakan Çelik'le bir araya gelerek, nihai kararlarını vereceklerini ifade etti.
     Kumlu, bir başka soruyu yanıtlarken, ''Burada ileri, geri adım yok. Bir mutabakat çerçevesinde, çok kapsamlı bir yasa tasarısının uygulanmasında sıkıntı çekilmemesi anlamında karşılıklı olarak elimizden gelen çabayı gösterdik. İnşallah iyi netice alacağız diye düşünüyorum'' diye konuştu.
     TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik ise ''Biz de Emek Platformu gibi kendi konularımızı değerlendireceğiz ve Pazartesi günü saat 15.00'te Sayın Bakan'ın huzurunda olacağız, bunu nihai hale getireceğiz. Ümit ediyoruz ki her şey yolunda gider ve Türkiye'nin önünü açacak bir reform paketini burada sizinle paylaşırız'' dedi.


Bu haber 400 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,809 µs