En Sıcak Konular

Baba adı hanesi boş bırakılmaz

21 Eylül 2007 15:49 tsi
Baba adı hanesi boş bırakılmaz ABD'den, bir Türk (!) manken tarafından alınan spermle dünyaya gelen günahsız yavrunun, nüfus kütüğünde "Baba" hanesinin ne olacağı tartışmalara sebep oldu...

İstanbul Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Mehmet Güngör, annenin çocuğu nüfus idaresine kayda getirdiğinde, babasının adının sorulacağını ve kütüğe tescilinin de 'annenin soyadını taşımak kaydıyla' yapılacağını söyledi. Güngör, "Annesi, çocuğunun ismini istediği gibi seçer. Bizim için fark etmez. Biz de çocuğu annenin kızlık hanesine kaydederiz. Evlilik bağı olmadığı, ortada bir soy bağı da kurulmayacağı için isim 'şu olmuş, bu olmuş' fark etmiyor, bizim için. Ancak baba hanesi, boş bırakılmaz. Baba adını anne söylemese bile, biz bir isim yazarız" dedi.

Boş bırakılması daha iyi

Medeni Hukuk Profesörü Hüseyin Hatemi de baba ortada yokken, herhangi bir baba ismi yazılmasının doğru olmadığını söyledi. Prof.Dr. Hatemi, "Baba hanesinin boş bırakılması daha doğru. Ayrıca bu günahsız çocuk ileride, kökenini bilemediği için şoka maruz kalabilir. Spermle çocuk sahibi olmanın yanlış olduğunu söylemek lazım. Sanıyorum bu çocuk haklarına da aykırı" diye konuştu.

Hürriyet - Mustafa KINALI

Bu haberden 1.5 ay kadar önce (07 .08.2007), yazarlarımızdan Hakverdi Murat Merdamert,konuyu Davamız.com haber sitesindeki köşesine taşıyarak,şöyle kınamıştı:

BABAMIN BİR ADI VAR MIYDI ANNE ?

Bir kaç hafta önce magazin basınının ve magazin basınının pek de önünde sayılmayan özel televizyon kanallarının haber bültenlerinde bir doğum olayı duyurulmuştu.

Konunun magazin olayı gibi geçiştirilmesi ve siyasetin sıcak gündemi içinde kaynaması sebebiyle,irdelemekte biraz geç kalmış sayılabiliriz.Yalnız bazı gazete köşelerinden,olayın müsebbibi Manken hanımın(!) desteklenmesi sebebiyle,ne Türklüğün ne de İslam'ın asla tasvip edemeyeceği bu iğrençliği savunanlar karşısında bir kaç kelam etmeyi boynumuzun borcu saydık.

Mutlaka duymuşsunuzdur.Meşhur ve bekar bir manken hamile kalmıştır.Denebilir ki,o dünyanın insanları zaten hep gayrimeşru ilişkiler yaşıyor,bekar olması hamile kalmasına engel değil.

Fakat bu bayanın hamile olmasından çok,hamile kalış şekli daha çok kamuoyunun dikkatini çekti.

Küçük hanım(!),Türk erkeklerini beğenmemiş olacak ki,erkeksiz hamile kalmak istemiş.Bu gaye ile gittiği ABD'deki,malüm bankaların birinden aldığı numunelerle yapay gebelik gerçekleştirmiş.Numunelerin kime ait olduğunu ise özellikle bilmek istememiş.

Yani maalesef doğan bebek hem gayrimeşrudur,hem de annesi dahi babasının kim olduğunu bilmemektedir.Herhangi bir Amerikalı'nın çocuğu.

Buraya kadar anlatılanlar manken hanımın(!)kendi inisiyetifinde olan gelişmelerdir.Yani domokratik bir ülkede çok da karışılabilecek bir davranış değildir.

Ancak bu işin bir de doğan çocuğu ilgilendiren tarafı vardır.İşte vicdan sahibi olanların yüreğini sızlatan da bu hakikattir.

Doğan Çocuk 'baba'dan mahrum bırakılmıştır.Sırf annenin kendi ihtirası,çocuğun ömür boyu yaşayacağı bir ızdıraba dönüşecektir.

Etrafındaki çocukların babaları ile olan diyaloglarını idrak etmeye başladığında annesine soracağı ilk soru elbette,"anne benim neden babam yok olacaktır"?

Bu soruya;"baban öldü" de diyebilir,"bizi terk etti"de.

Yani bir zaman daha kandırabilir çocuğunu.

Fakat bir gün şu soru ile karşılaştığında vereceği bir cevap hakikaten yoktur:

"Babamın bir adı var mıydı anne"?

Bu öyle bir soru olacaktır ki,ne gösterebileceği bir mezartaşı,ne de bir fotağraf vardır.

Hatta belki de kimlik kartında baba hanesi bile boştur.

Çocukların kimlik cüzdanlarında din hanesini boş bırakarak ileride kendisi doldursun diyebilirsiniz ama baba hanesini doldurmak insanın kendi elinde olan bir şey değildir ki...

Bu rezilliğin Türk Kültürü'nde karşılığı yoktur.

Müslümanlıkta hiç yeri yoktur.

İnsanlıkla alakası yoktur.

Demokratlık ya da züppelik adına buna rıza gösterenler,kendilerini hangi sıfatla tanımlıyorlarsa tanımlasınlar,

Bir Türk olarak,bir müslüman olarak,bir insan olarak bu rezilliği,bu vicdansızlığı kınıyorum.

Hakverdi Murat Merdamert

http://www.davamiz.com/yazar-babamin-bir-adi-var-miydi-anne--2246.html



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,596 µs