En Sıcak Konular

BABACAN: KARAR ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE

19 Mart 2008 19:38 tsi
BABACAN: KARAR ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türk askerinin Afganistan'a gönderilmesi konusunda, "Spesifik olarak askeri konulardaki kararlarımızı önümüzdeki günlerde vereceğimizi düşünüyorum" dedi.

ANKARA - Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türk askerinin Afganistan'a gönderilmesi konusunda, "Spesifik olarak askeri konulardaki kararlarımızı önümüzdeki günlerde vereceğimizi düşünüyorum" dedi.
     Ali Babacan ve Türkiye'ye iki günlük resmi ziyarette bulunan Afganistan Dışişleri Bakanı Dr. Rengin Dadfar Spanta Dışişleri Bakanlığındaki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. ve sorular
     Babacan, Afganistan'da istikrarın ve güvenliğin sağlanmasına yönelik Türkiye'nin yapmış olduğu çalışmaları beraberce değerlendirdiklerini kaydederek, Afgan halkının yaşam kalitesini yükseltmek, Afganistan'ın yeniden imarı için Türkiye'nin yaptığı çalışmaların nasıl daha ileriye götürülebileceği, nerelerde eksiklikler olduğu ve hangi konulara eğilinilmesi gerektiğini detaylı şekilde ele aldıklarını belirtti.
     Konuk bakan Spanta da önümüzdeki günlerde Bükreş'te NATO zirvesinin yapılacağını, orada da Afganistan hakkında çok kapsamlı bir terörle mücadele stratejisinin tartışılacağını belirterek, Türkiye'nin bu konuda Afganistan'a destek vereceğini kaydetti. Spanta, Babacan'dan teröre karşı mücadelede ve Afganistan'ın kalkınma siyasetinde Türkiye'nin destek olmasını rica ettiğini belirterek, Babacan'ın yanıtının da olumlu olduğunu söyledi.
     Afganistan'ın Taliban'a karşı mücadelesi için Ankara'dan asker talebinin olup olmadığının sorulması üzerine, "Ben hiçbir talepte bulunmadım" diyen Spanta, Türkiye'nin Afganistan'daki katkısını şükranla karşıladıklarını belirtti. Spanta, bu konuları NATO içindeki tartışmalar olarak değerlendirdiklerini ifade etti ve konuya NATO çerçevesinde bir çözüm bulunacağına olan inancını dile getirdi.
     Babacan da Türkiye'nin NATO üyesi olduğunu ve NATO ittifak sistemi içinde yer aldığını belirterek, NATO'nun önümüzdeki dönemde Afganistan'daki askeri varlığını güçlendirmesiyle ilgili planları olduğunu kaydetti.
     Babacan, şöyle devam etti:
     "Biz, Afganistan'daki terör konusunu ve kendi terör problemimizi bir araya getirip, bir denge kurup bununla ilgili önümüzdeki dönemde bazı kararlar vereceğiz. Ama kuşkusuz genel eğilimimiz bizim Afganistan'a olan her türlü desteğimizin, yardımlaşmamızın artarak devam etmesi. Ama spesifik olarak askeri konulardaki kararlarımızı önümüzdeki günlerde vereceğimizi düşünüyorum."
     Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Afganistan'a asker gönderilmeyeceği yönündeki sözlerinin hatırlatılması ve Türkiye'nin asker gönderme konusunu değerlendirme aşamasında olup olmadığının sorulması üzerine Babacan, "Benim söylediğim çok açık. Kullandığım kelimeleri dikkatle ölçerek, biçerek değerlendirin" diye konuştu.

Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,198 µs