En Sıcak Konular

FC Sion 3 - 2 Galatasaray

20 Eylül 2007 23:07 tsi
FC Sion  3 - 2  Galatasaray Galatasaray, 3 - 0 geriye düştüğü maçı, 3 -2'ye getirerek İstanbul'a umutlu döndü

Galatasaray, UEFA Kupası 1. Tur ilk maçında İsviçre temsilcisi FC Sion'a Geneve Stadı'nda 3-2 mağlup olmasına rağmen rövanş öncesi avantaj yakaladı. İnanılmaz bir tempoda geçen karşılaşmada Sion'a galibiyeti getiren goller, karşılaşmanın 7.dakikasından Dominguez, 10.dakikada Vanczak ve 31.dakikada Alioui'dan geldi. Temsilcimiz Galatasaray'ın gollerini ise 41.dakikada Lincoln ve 68.dakikada Linderoth kaydetti.
Galatasaraylı taraftarlar karşılaşmaya büyük ilgi gösterirken, Avrupa'nın çeşitli kentlerinden gelen çok sayıda taraftar, tribünde şov yaptı. Futbolculara sevgi gösterilerinde bulunan taraftarlar, takımlarını desteklediler. Öte yandan Avrupa kupalarında bugüne kadar 199 kez maça çıkan Galatasaray, FC Sion karşılaşmasıyla birlikte 2. dalyasını yapmış oldu.

Galatasaray Teknik Direktörü Feldkamp, UEFA Kupası'nda oynanılan FC Sion karşılaşmasında, geçtiğimiz hafta ligde yapılan Konyaspor karşılaşmasının 11'inde sadece 1 oyuncu değişikliği yaptı.  Konyaspor'u 6-0 mağlup eden takımdan sadece Barış'ı çıkaran Feldkamp, bu oyuncunun yerine Hasan Şaş'ı oynattı. Hakan Şükür-Nonda ikilisini de bozmayan Alman teknik adam, Ümit Karan'a yedekler arasında şans tanıdı. Konyaspor maçına yedek kulübesinde başlayan Ayhan, FC Sion karşısında da yedek kaldı. Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Arda, Sabri ve Okan ile statü gereği oynamayan Hakan Balta'nın yanı sıra, Mehmet Güven, Fırat ve Özgürcan da FC Sion maçında yer almadı.

Konyaspor maçından farklı sadece bir oyuncu değişikliği Sion karşısına çıkan Galatasaray teknik direktörü Feldkamp, sistemde değişikliğe giderek tek ön liberoya döndü. Orta sahadaki emnbiyet subabı görevini Tobias Linderoth'a veren Feldkamp'ın kumarı karşılaşmanın hemen başında kötü sinyaller vermeye başladı. Galatasaray'ın orta sahadaki zafiyetinden iyi yararlanan Sion karşılaşmaya fırtına gibi başladı. Önce 7.dakikada Dominguez'in daha sonra Vanczak'ın golleri temsilcimiz Galatasaray'ı şimşek gibi çarptı. İlk 10 dakikada kalesinde iki gol gören Galatasaray Cenevre'de oluşan puslu havayı dağıtmak için bütün hatlarıyla Sion kalesinde gol ararken, bu gol girişimlerine cevap Sion'dan geldi. Galatasaray kalesini yıkan isim karşılaşmanın 31. dakikasında Alioui'nden geldi. Alioui'nin golünden sonra iyice rahatlayan Sion savunmada dikkatli olup, yerinde müdahaleler yaparak Galatasaray ataklarına karşı koymaya çalıştı.

Oyunu kanatlara yayan FC Sion, orta sahada da rahat hareket alanı bulunca maçta üstünlüğü eline geçirdi. İlk yarım saatlik bölümde sahaya sürdüğü ilk 11'in belki de cezasını çeken Feldkamp skor 3-0 olduktan sonra oyuna müdahale ederek karşılaşmanın 40.dakikasında Carrusca'nın yerine Ayhan'ı oyuna aldı. Ayhan'ın oyuna girmesinin ardından daha derli toplu daha organize ataklar geliştirme fırsatı yakalayan Galatasaray aradaki farkı azaltmak, en azından ikinci yarıya daha moralli çıkmak için oyunu Sion kalesine yıktı. İlk yarının son dakikalarında baskını iyice artıran Galatasaray aradığı golü Brezilyalı yıldızı Lincoln ile buldu. Hasan'ın ara pasında ceza sahasında topla buluşan Lincoln, dönüp güzel bir vuruşla topu filelere gönderdi ve skoru 3-1 getirdi. İlk yarının son dakikalarından Galatasaray'ın baskısı sonuç vermedi ve soyunma odasına avantajlı giden taraf ev sahibi Sion oldu.

İkinci yarıya daha baskılı daha arzulu başlayan Galatasarayi oyunu kanatlara yayarak kalabalık Sion savunma blogunu aşmaya çalıştı. Volkan Yaman ve Uğur'in iyi gününde olmayışı, kanatlardan iyi bindirmeler yapmamaları Feldkamp'ın ikinci yarıdaki taktiğine sekte vurdu. Sion'u kanatlardan açmaya çalışan Galatasaray, bu planından başarılı olamayınca Lincoln'ün şefliğinde derin ve uzun toplarla Sion savunmasını açmaya çalıştı. İlk yarının aksine ikinci yarıda oyunu kendi yarı sahasında kabul eden, kontraataklarla aradaki farkı açma peşinde olan Sion ise orta sahayı kalabalık tutarak Galatasaray ataklarına karşı koymaya çalıştı. Lincol'ün iki kişi tarafından marke edilmesi, Hasan Şaş'a oyun alanı bırakılmaması Galatasaray'ın organize ataklar geliştirmesinin önledi.

Karşılaşmanın son yarım saatlik bölümünde Ayhan ve Linderoth'un daha fazla hucüma katılmasıyla oyunun kontrolünü eline geçiren Galatasaray her geçen dakika gole bir daha yaklaştı. Önce Hakan Şükür ardından Lincoln ile yüzde yüz gol pozisyonlarından yararlanamayan Galatasaray tüm riskleri göze alarak oyunu Sion kalesine yıktı. Nonda'nın sakatlanmasının ardından oyuna giren Ümit Karan'ın hücumdaki baskılı presiyle Sion'un kendi yarı sahasından çıkmasını ve organize olmasını engelleyen Galatasaray aradığı golü karşılaşmanın 68.dakikasında Linderoth'un füzesiyle buldu.

Oldukça tempolu geçen karşılaşmada Linderoth'un golüyle moral bulan temsilcimiz Galatasaray, beraberlik golü için Sion kalesine yüklendiği dakikalarda kalesinde büyük tehlikeler atlattı. İlk yarıda kanatlardan gelişen Sion ataklarına karşı koyaman Volkan Yaman ve Uğur ikinci yarıda da gerekli önlemleri alamadı. Sion'un kanat organizasyonlarına karşı koymakta zorlanan Galatasaray'da Feldkamp'ın oyuna müdahale etmemesi şaşkınlık yarattı. Bloklar arasındaki boşluktan iyi faydanalan Sion, önce Vanczak ardından Obradovic ile arka arkaya iki net pozisyondan yararlanamadı.

Karşılaşmanın son 20 dakikalık bölümünde kontraataklarla etkili olmaya çalışan Galatasaray'da Hakan Şükür inanılmaz bir gol kaçırarak Galatasaray taraftarına saç baş yoldurttu. Lincoln'ün derinlenmesine pasında Sion kalecisi Vailati ile karşı karşıya kalan Hakan Şükür meşin yuvarlağı filelere yollamak yerine dışarı bırakınca Galatasaray yüzde yüz bir golden oldu. Galatasaray karşısında alınan bir farklı galibiyetin İstanbul'da yeterli olmayacağı düşüncesiyle kalan dakikalarda daha açık oynamayı tercih eden Sion, savunmada derin boşluklar verdi. Karşılaşmanın 80.dakikasında kontraatağa çıkarak Sion savunmasını az adamla yakalayan Galatasaray, Lincoln'ün ceza sahasının dışından sert şutunu kaleciye nişanlaması sonucu mutlak bir golden oldu. Kalan dakikalarda Galatasaray'ın beraberliği yakalama çabaları sonuç vermedi ve karşılaşma İsviçre temsilcisi Sion'un 3-2'lik üstünlüğü ile sona erdi.



Bu haber 431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,762 µs