En Sıcak Konular

UNAKITAN: 'PAZARTESİ GÜNÜ PİYASALAR SARSILDI'

18 Mart 2008 19:45 tsi
UNAKITAN: 'PAZARTESİ GÜNÜ PİYASALAR SARSILDI' Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, geçen pazartesi günü piyasaların sarsıldığını belirtti...

ANKARA - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, geçen pazartesi günü piyasaların sarsıldığını belirterek, ''İnanın bu mali disiplin olmasaydı, hani o Anayasa atıldı ya bir zamanlar, nasıl allak bullak olmuştu... Ondan beter olurdu. Onun için bu mali disipline dua edin ve kıymetini de bilin'' dedi.
     Bakan Unakıtan, TBMM Genel Kurulunda, milletvekillerinin sözlü soru önergelerini yanıtladı. Gelir İdaresi Başkanlığının Merkezi Uzlaşma Komisyonuna, 2003-2007 yılları arasında 289 dosyanın geldiğini, bu dosyalardan 202'si hakkında uzlaşma sağlandığını ifade eden Unakıtan, uzlaşmaya varılan toplam vergi tutarının 709 milyon 562 bin YTL, ceza tutarının ise 32 milyon 184 bin YTL olduğunu kaydetti.
     Unakıtan, Kasım 2002-Kasım 2007 yılları arasında elektriğe zam yapmadıklarını söyledi. Bu dönemler arasında sanayi elektriğinde yüzde 5 indirim de yaptıklarını belirten Unakıtan, yüzde 7 olarak uygulanan gecikme zammını da yüzde 2'ye düşürdüklerini kaydetti.
     Bakan Unakıtan, ülke genelinde 28.5 milyon abonenin kaçak taramasına tabi tutulduğunu, 1.2 milyonun kaçak elektrik kullandığının tespit edildiğini ifade ederek, ''1.3 milyar YTL kaçak elektrik bedeli tahakkuka bağlanmış, 412 milyon YTL'si tahsil edilmiştir. 340 bin abone için de savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur'' dedi.
     Kemal Unakıtan, elektrikte kayıp kaçak oranı en yüksek illerin Mardin, Şırnak ve Batman olduğunu söyledi.
     Tarımsal sulamada kullanılan elektrik borçlarının yeniden yapılandırıldığını kaydeden Unakıtan, çiftçilere, 31 Aralık 2004 tarihine kadar olan borçlarında yüzde 40 indirim yapılarak 3 yıl taksitle ödeme imkanı getirildiğini söyledi.
     TEKEL'e ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Unakıtan, TEKEL'in sigara paketleme makinelerine ilişkin ihalenin, yasalara uygun olarak, hazine zararı olmadan yapıldığının yargı kararlarıyla da sabit olduğunu bildirdi.

Bu haber 385 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,304 µs