En Sıcak Konular

'SİMSAR' OPERASYONUNDA 18 GÖZALTI

18 Mart 2008 19:30 tsi
'SİMSAR' OPERASYONUNDA 18 GÖZALTI Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında yasadışı iş takibi, yolsuzluk ve rüşvet alma iddialarıyla ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 18'e yükseldi.

ANKARA - Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında yasadışı iş takibi, yolsuzluk ve rüşvet alma iddialarıyla ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 18'e yükseldi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki eski milletvekili dışında bazı eski milletvekillerinin de ifadesine başvurulabileceği kaydedildi.
     Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen ''Simsar'' operasyonu kapsamında gözaltına alınanlar arasında iki eski milletvekilinin yanı sıra üst düzey iki eski bürokrat, DSİ'den iki mühendis ve bazı işadamları bulunuyor.
     Gözaltına alınanlardan eski üst düzey bürokrat ve Futbol Federasyonu eski yöneticilerinden R.Ö.'nün DSİ, EPDK, Gümrük Müsteşarlığı ve Telekom'da yasadışı iş takibi, ihale ve rüşvet alıp-verme olaylarını ''organize ettiği'' öne sürüldü. Zanlıların ''DSİ'de bazı hidroelektrik santral ihalelerinin alımı, kaçak olarak yurt dışından getirilen telefonların gümrükten geçirilerek Telekom'da kayıt altına alınması gibi işleri takip ettikleri ve bu işler karşılığında rüşvet alıp verdikleri'' belirtildi.
     Bu arada R.Ö.'nün ayrıca ''futbolda ceza alan kulüplerin saha kapatma dahil alınan cezaların indirimi ve ortadan kaldırılması ile ceza alan oyuncularla ilgili cezaların indirimi veya ortadan kaldırılması doğrultusunda çalışmalar yaptığının'' da ortaya çıktığı bildirildi. R.Ö.'nün ''aralarında dört büyüklerin de yer aldığı bazı futbol kulüpleriyle bu tür ilişkiye girdiği'' öne sürüldü.


Bu haber 391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,448 µs