En Sıcak Konular

GÜL: TÜRK MİLLETİ BAĞIMSIZLIĞINDAN HİÇBİR DÖNEM VAZGEÇMEMİŞTİR

18 Mart 2008 16:55 tsi
GÜL: TÜRK MİLLETİ BAĞIMSIZLIĞINDAN HİÇBİR DÖNEM VAZGEÇMEMİŞTİR Cumhurbaşkanı Gül, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 93. yıl dönümü dolayısıyla Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törende bir konuşma yaptı.

ÇANAKKALE - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk milletinin, imkansızlıklarla karşılaşsa dahi bağımsızlığından hiçbir dönem vazgeçmediğini belirterek, ''Tarihimizdeki zaferler, vatan ve bağımsızlık söz konusu olunca milletimizin önünde hiç bir gücün duramayacağının ispatıdır'' dedi.
     Cumhurbaşkanı Gül, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 93. yıl dönümü dolayısıyla Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törende bir konuşma yaptı.
     Toplulukları, tarih ve ortak değerlerinin millet yaptığını söyleyen Gül, Çanakkale'de ataların, destansı mücadelelerle Türk milletine eşsiz bir tarih mirası bıraktıklarını söyledi.
     Türk milletinin imkansızlıklarla karşılaşsa dahi bağımsızlığından hiçbir dönem vazgeçmediğini vurgulayan Gül, ''Tarihimizdeki zaferler, vatan ve bağımsızlık söz konusu olunca milletimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatıdır'' dedi. Gül, Çanakkale Savaşları'nın bunun seçkin bir örneği olduğunu kaydetti.
     Çanakkale Zaferi'nin, Türk kahramanlığı ve cesaretinin eşsiz bir göstergesi olduğunu belirten Gül, milletin Çanakkale'de omuz omuza vererek, büyük orduları dize getirdiğini ifade etti.
     Zaferin, 20. yüzyılın askeri, siyasi gelişmelerini ve dengelerini etkileyerek, Türk ve dünya tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Gül, zaferin, Türk askerinin gücünü, dünyaya bir kez daha gösterdiğini belirtti.
     Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Şehit ve gazilerimizin bıraktığı kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurumuzla sahip çıkacağız. Onların emanet ettiği bu ülkeyi çok daha güçlü yapmak, büyük Atatürk'ün koyduğu hedeflerin ötesine taşıyabilmek için sebatla çalışacağız. Ülkemizi kalkındıracağız, demokrasimizi güçlendireceğiz, tarihimize sahip çıkacağız. Yeni nesillere geçmişimizi daha iyi öğreteceğiz. Attığımız her adımda şehitlerimize, gazilerimize borcumuzu ödemenin bilinci içinde olacağız.''
     Şehitlik Özel Defteri'ni de imzalayan Gül, şehitliği ziyaret ederek, kabirlere karanfil bıraktı.

Bu haber 382 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,768 µs