En Sıcak Konular

ERDOĞAN: AYDINLIK YARINLARDA KARARLIYIZ

18 Mart 2008 13:52 tsi
ERDOĞAN: AYDINLIK YARINLARDA KARARLIYIZ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tarihe, çok büyük sıkıntıların ardından aydınlığa çıkarak yeni bir altın sayfa yazmak istediklerini söyledi.

ÇANAKKALE - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tarihe, çok büyük sıkıntıların ardından aydınlığa çıkarak yeni bir altın sayfa yazmak istediklerini söyledi.
     Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 93. yıl dönümü dolayısıyla 18 Mart Stadında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ''Şanlı tarihimizden dersler çıkarmaya milletimizin yaşadığı medeniyet tecrübelerinden ibretler almaya bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
     ''Çünkü çok büyük sıkıntıların ardından aydınlığa çıkarak yeni bir altın sayfa yazmak istiyoruz tarihe... Bu fırsatı yakalamış durumdayız. Türkiye, tarihine ve büyüklüğüne yakışır bir başarılarla dünyanın zirvesinde yer almaya bugün her zaman olduğundan daha yakın bir konumdadır. Bu fırsatı kaçırmamakta, bu milleti fazlasıyla hak ettiği aydınlık yarınlara ulaştırmakta kararlıyız.
     Önümüze çıkacak her zorluğu aşmak, bu topraklar için canlarını veren aziz şehitlerimizden aldığımız emaneti dünyanın zirvelerine taşımak için kararlı ve azimliyiz. Hepimize düşen görev ülkemizi bir daha asla karanlıkların kucağına ve felaketlerin eşiğine düşürmeyecek sağlam temeller üzerinde yükseltmek, tesis ettiğimiz güven ve istikrar ortamını korumak olmalıdır.''
     Türkiye'nin, doğru istikamette, kuruluş ideallerine uygun olarak yol aldığını belirten Başbakan Erdoğan, ''Cumhuriyetimizin banisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu muasır medeniyetler seviyesine çıkma hedefine ulaşmak için canla başla mücadele ediyoruz'' diye konuştu.
     Başbakan Erdoğan,''Biz, bu ülkede yaşayan her canı, her insanı aziz biliyoruz. Çanakkale, sırtlarında şehit düşmüş, o meçhul askerler, nasıl omuz omuza bu ülke için, bu millet için mücadele ettiyse nasıl kardeşçe birbirine inanmış, dayanmışsa bugün de birbirimize öyle inanalım, öyle bağlanalım istiyoruz'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
     ''Biz, sıkıntılarından, dertlerinden, korkularından tamamen kurtulmuş yepyeni bir Türkiye'nin hayalini kuruyoruz. Çocuklarımız, okullarda o Türkiye'yi inşa edecek donanıma, birikime, öz güvene ve ufuğa sahip olarak yetişsinler, istiklal meşalesini aynı kararlılıkla geleceğe taşısınlar istiyoruz.
     Bu milletin birliğine, bütünlüğüne, bu ülkenin dirliğine, düzenine çocuklarımızın bugününe ve geleceğine kast edenlere karşı her insanımızın gönlünde bir 'Çanakkale geçilmez' şuuru filizlensin istiyoruz.
     Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümünde millet olarak en büyük hedefimize en parlak idealimize ulaşarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin ötesine, yükselterek kutlayalım istiyoruz.''

Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,745 µs