En Sıcak Konular

TÜRKAN AL TGC'NİN ÖDÜLÜNÜ ALMAYACAK

18 Mart 2008 13:28 tsi
TÜRKAN AL TGC'NİN ÖDÜLÜNÜ ALMAYACAK AA Muhabiri Türkan Al, Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin (TGC) ''övgüye değer'' bulduğu ''Maliyede Usulsüz Sorgulama Depremi'' başlıklı haberine yöneltilen eleştiriler nedeniyle ödülü almayacağını bildirdi.

İSTANBUL - Anadolu Ajansı (AA) Muhabiri Türkan Al, Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin (TGC) ''övgüye değer'' bulduğu ''Maliyede Usulsüz Sorgulama Depremi'' başlıklı haberine yöneltilen eleştiriler nedeniyle ödülü almayacağını bildirdi.
     Türkan Al, TGC Başkanı Orhan Erinç'e bir yazı göndererek, Büyük Seçici Kurulun ''Maliyede Usulsüz Sorgulama Depremi'' başlıklı haberini övgüye değer bularak ödüllendirmesinden büyük onur duyduğunu belirtti.
     Ödül dolayısıyla TGC yönetimine ve Büyük Seçici Kurula şükranlarını ileten Türkan Al, yazısında şunları kaydetti:
     ''Ancak 15 Mart 2008 tarihinde Hürriyet Gazetesi'nde, aynı zamanda Büyük Seçici Kurul Üyesi olduğunu öğrendiğim Yalçın Bayer'in köşesinde yer alan, 'Uydurulmuş Bir Komplo ve Ödül Alan AA Haberi' başlıklı yazı, benim açımdan bu ödüle gölge düşürmüştür. Bu yazıdaki iddiaların tümü gerçek dışıdır, saygın bir kurum olan Anadolu Ajansı ve şahsıma hakaret içermektedir.
     'Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, anamuhalefet partisi lideri ve daha pek çok önemli isme ait kayıtlara gizlice girilmesi'nin haber olup olmadığının tartışılması, üstelik bu tartışmanın kimliği belirsiz bir şahsa dayandırılarak bizzat bir Seçici Kurul üyesinin köşesine taşınması talihsiz bir olaydır.''
     Yazısında, 23 yıllık meslek yaşantısında gazetecilik etik değerlerinden bir an olsun ayrılmadığını vurgulayan Al, ''Mesleğimi her zaman dürüstlük, tarafsızlık ilkeleri çerçevesinde ve iş ahlakına bağlı kalarak sürdürdüm. Benim için haber, gazetecinin onurudur. Sadece mesleğimin gereğini yerine getirmek amacıyla kaleme aldığım bir haber nedeniyle şahsım ve kurumuma yönelik karalamayı hak etmediğime inanıyorum. Bu nedenle kendime ve çalıştığım müessese ile mesleğime saygım gereği, ödülü kabul edemeyeceğimi bilgilerinize arz ederim'' dedi.
     TGC Başkanı Orhan Erinç de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkan Al'ın haberinin ''gerçek olup olmadığının tartışılmadığını'' dile getirerek, ''Bir gazetede kimin yaptığı belli olmayan bir açıklama yayınlandı, kaynağını da bilmiyoruz. O nedenle haberin doğruluğu konusunda bir tartışma yok, ödülün verilmesinin haksız olduğu konusunda da bir durum söz konusu değil'' diye konuştu.
     Türkan Al'ın ödülü almamasının kişisel bir karar olduğunu ifade eden Erinç, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Zaman zaman meslektaşlarımız arasındaki çekişmelerin olumsuz sonuçlarına rastlıyoruz. Bu ödül olayı da bunun tipik sonuçlarından biri. Türkan Al'ın ödülü almaması, kendisi de belirtiyor bunu, ödülü hak etmemiş olmasından kaynaklanmıyor. Türkan Al, kendisine yöneltilen bir haksızlığı protesto etmek için almama görüşünde olduğunu belirtiyor. Türkan Al'ın meslek anlayışına, etik duruşuna saygı göstermek durumundayız. Türkan Al'ın bu kararını da saygıyla karşılamak durumundayız.
     Böyle bir tartışma olmaması gerekiyor ama meslektaşlarımız arasında zaman zaman nedeni kendilerince bilinen bazı çekişmeler, sürtüşmeler yaşanıyor. Böyle bir talihsizlik Türkan Al'ın da başına gelmiş durumda.''

Bu haber 389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,466 µs