En Sıcak Konular

OSMAN BULDAN: TAHKİM KURULU, OYUNU BOZMUŞTUR

18 Mart 2008 10:59 tsi
OSMAN BULDAN: TAHKİM KURULU, OYUNU BOZMUŞTUR Milli atlet Süreyya Ayhan Kop'un avukatı Osman Buldan, ''Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Tahkim Kurulu, oyunu bozmuştur'' dedi.

ANKARA - Milli atlet Süreyya Ayhan Kop'un avukatı Osman Buldan, ''Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Tahkim Kurulu, oyunu bozmuştur'' dedi.
     Osman Buldan, yazılı açıklamasında, Süreyya Ayhan Kop'a Atletizm Ceza Kurulu tarafından verilen cezanın GSGM Tahkim Kurulu'nca geri iade edilmesinin ardından kamuoyunun aydınlatılmasını istediklerini belirtti.
     Buldan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     ''Bilindiği üzere, Türkiye Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu'nun Süreyya Ayhan Kop'a verdiği ömür boyu yarışmalardan men cezasına yaptığımız itirazı Tahkim Kurulu kabul ederek, cezanın kaldırılmasına karar vermiştir. Tahkim Kurulu kararları kesindir. Yine yönetmeliğin 14. maddesine göre, Tahkim Kurulu kararları, federasyon ve ilgililer tarafından derhal yerine getirilir.
     Müvekkile Süreyya Ayhan Kop'a evvelce verilen 2 yıl süreli yarışmadan men cezası ile bu cezanın dayandığı maddelerin farklı olduğu, dolayısıyla aynı maddeye dayalı eylemin 2. kez ihlal edilmediği gerekçesi Tahkim Kurulu'nun bozma kararında net olarak açıklanmıştır. Uluslararası kurallarda da bu böyledir.
     Atletizm Federasyonu Başkanı Terzi'nin Avrupa Atletizm Şampiyonu sporcuyu tekrar kazanma adına mutlu olması beklenirken, Tahkim Kurulu kararına dil uzatması ve uluslararası federasyona yazı yazdığını ileri sürmesi, başından beri kamuoyunda dile getirdiğimiz müvekkile Süreyya Ayhan Kop'a karşı yürüttüğü samimiyetten uzak, dışlama ve spor hayatına son verme düşüncesinin göstergesi olarak değerlendirilmekte ve esefle izlenmektedir.''

Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,197 µs