En Sıcak Konular

BAN: 'KIBRIS'TA ÇÖZÜM İÇİN İVME YAKALANMALI'

18 Mart 2008 07:54 tsi
BAN: 'KIBRIS'TA ÇÖZÜM İÇİN İVME YAKALANMALI' BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Kıbrıs sorununun çözümü için uluslararası toplumun ''ivme ve fırsat penceresini'' yakalaması gerektiğini söyledi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Kıbrıs sorununun çözümü için uluslararası toplumun ''ivme ve fırsat penceresini'' yakalaması gerektiğini söyledi.
     Ban, BM Güvenlik Konseyi üyeleriyle yaptığı aylık toplantıdan sonra gazetecilere açıklamasında, aralarında Kıbrıs da olmak üzere bir dizi konuyu Konsey üyeleriyle ele aldıklarını söyledi.
     Genel Sekreter Ban, Yunanlı bir gazeteceninin Kıbrıs konusunda bir sonraki adımın ne olması gerektiği yönündeki sorusu üzerine, Kıbrıs Rum kesiminde Dimitris Hristofyas'ın lider olarak seçilmesi ve adada çözüm istemesinin ardından, uluslararası toplumun sorunun çözümü için ''bir ivme ve fırsat penceresi'' yakalaması gerektiğini ifade etti.
     Senegal'de katıldığı İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) toplantısı sırasında KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile görüştüğünü hatırlatan Ban, Talat'ın da kendisine adada yapıcı diyaloğa girme isteğini ifade ettiğini vurguladı.
     Ban bu kapsamda, siyasi işlerden sorumlu yardımcısı Lynn Pascoe'yu, adada ilgili tüm taraflarla diyaloğa girme amacıyla, değerlendirme heyeti başkanı olarak Kıbrıs'a göndermeye karar verdiğini söyledi. Ban ''Umarım bu konuda gelişme olur ve Avrupa'nın uzun zamandır devam eden bu meselesinde iyi bir hamle yapabiliriz'' diye konuştu.

CLAUDİA ROTH KKTC'DE

LEFKOŞA - Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı ve Almanya Federal Parlamento Milletvekili Claudia Roth, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatma Ekenoğlu'nun davetlisi olarak KKTC'ye gitti.
     KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatma Ekenoğlu tarafından karşılanan Roth'a, ziyaretinde, Yeşiller Partisi'nin Türk kökenli Berlin milletvekilleri Özcan Mutlu ve Bilkay Öney eşlik ediyor.
     Claudia Roth, Ercan Havalanı'na yaptığı açıklamada, Adanın birleştirilmesine katkıda bulunmak ümidiyle burada olduğunu ifade ederek, iki taraf arasında köprü olma arzusunu dile getirdi.
     Avrupa'da duvarların yeri olmadığını barış ve kardeşliğin yeri olduğunu dile getiren Roth, ziyaretine önem verdiğini belirtti. Roth, ziyareti sırasında cumhurbaşkanı, meclis başkanı ve başbakan tarafından kabul edilecek olmasının kendisini mutlu ettiğini belirtti.
     Roth, Ekenoğlu'nun, iki yıl önce Berlin'e yaptığı ziyaret sırasında kendisini davet ettiğini anımsatarak, ''Nihayet geldim çok mutluyum'' dedi.
     KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatma Ekenoğlu da, Kıbrıs sorunu açısından kritik bir süreçte olunduğuna işaret ederek, görüşmelerin başlamasını beklediklerini kaydetti. Ekenoğlu, Roth'un böyle bir süreçte gelmesinin çok önemli olduğunu ve iyi bir örnek teşkil edeceğini belirtti.
     Ekenoğlu, Roth'un ziyaretinin ve KKTC'ye Ercan'dan giriş yapmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.
     Fatma Ekenoğlu, izolasyonların kalkmasının çözüm sürecini yakınlaştıracağını ve Rumları masada çözüm için daha yapıcı olmaya zorlayacağını söyledi.



Bu haber 280 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,353 µs