En Sıcak Konular

ERDOĞAN: DEMOKRASİ İLE EKONOMİ AT BAŞIDIR

17 Mart 2008 19:17 tsi
ERDOĞAN: DEMOKRASİ İLE EKONOMİ AT BAŞIDIR Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokraside, asla ''zedelenmeye'' tahammül olmadığını belirterek, ''Çünkü demokrasi ile ekonomi at başıdır. Demokrasi zedelenirse ekonomi her zaman zedelenir'' dedi.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokraside, asla ''zedelenmeye'' tahammül olmadığını belirterek, ''Çünkü demokrasi ile ekonomi at başıdır. Demokrasi zedelenirse ekonomi her zaman zedelenir. Onun için zorlamalarla bir yere varmak mümkün değil'' dedi.
     Başbakan Erdoğan ve resmi bir ziyaret için Türkiye'de bulunan Estonya Başbakanı Andrus Ansip, yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler.
     Erdoğan, bir gazetecinin, ''Siz bundan sonra nasıl bir yol haritası planlıyorsunuz? Parti kapatmayı zorlaştıran bir anayasa değişikliği paketi gündemde mi?'' sorusunu yanıtlarken, ''Şu anda tabii ki bu işin başındayız. Arkadaşlarımızla değerlendirmeler yapılıyor'' dedi.
     Kendilerinin taraf durumunda olduklarını ifade eden Erdoğan, hukuki süreç içinde atılması gereken adımlar nelerse bunlar atılacağını, süreci devam ettireceklerini söyledi.
     Bir gazetecinin, ''Siyasi hayatınızda pek çok badire geçirdiniz, siyasi yasaklıydınız, bugün Başbakan oldunuz. Gelinen noktada da yüzde 47 oy aldınız? Şimdi partinizle ilgili kapatılma süreci başladı. Ruh halinizi merak ediyorum. Bunu da atlatırız mı diyorsunuz? Hafta sonu meydanları adres gösterdiniz, bu çerçevede yerel seçimlerin öne alınması ve bunun güven tazelemek için genel seçimlerle birleştirilmesi gibi bir takım seçeneklerden bahsediliyor. Gündeminizde böyle bir konu da var mı?'' sorusunu da Erdoğan, "5-6 ay gibi bir süre seçimin üzerinden geçmiş, önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimi yapacağız. Ondan sonra da zaten referandum ile birlikte başka bir süreç var. Normal zaman ne ise milletvekili seçimleri için, o süre dolduğunda da normal seçimleri yapacağız" yanıtını verdi.
     Erdoğan, cuma akşamında bu yana dikkat edilirse, bugün piyasalarda düşüş yaşandığını belirterek, şöyle devam etti:
     "Demokraside, asla şöyle bir zedelenmeye tahammül yoktur. Çünkü demokrasi ile ekonomi at başıdır. Demokrasi zedelenirse ekonomi her zaman zedelenir.
     Biz hiçbir zaman kızgın, kırgın böyle bir şey içinde değiliz. Çünkü devletin başında olanlar asla böyle bir hakkı kendilerinde bulamazlar.
     Onun için biz kimseye kırgın olmadan, kırgın olmadan emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz, çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çünkü biz şuna inanıyoruz; halka hizmet, hakka hizmettir. Bu anlayışla yola devam edeceğiz."

"TÜRKİYE DEMOKRATİK BİR ÜLKE" 

      Estonya Başbakanı Andrus Ansip de konuşmasında, Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu belirterek, "Her konuya demokratik bir çözüm bulunmaması için bir sebep yok" dedi.
     Ansip, "Türkiye'yi bir gün AB'nin içinde görmeyi arzu ediyoruz" diye konuştu.
     Konuk Başbakan, AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili soru üzerine, Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu ve tüm siyasi sorunların mahkemelerde değil, parlamentolarda çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, "Türk halkı son parlamento seçimlerinde 2007'de kararını verdi ve seçimini yaptı. Her konuya demokratik bir çözüm bulunmaması için bir sebep yok" dedi.



Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,487 µs