En Sıcak Konular

DSP'Lİ İÇLİ: AK PARTİ TEHLİKELİ BİR OYUN OYNUYOR

17 Mart 2008 13:09 tsi
DSP'Lİ İÇLİ: AK PARTİ TEHLİKELİ BİR OYUN OYNUYOR İçli, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, AK Parti hakkında açılan kapatma davasının Türkiye'de fırtınalar estirdiğini söyledi.

ANKARA - DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, AK Parti hakkında açılan kapatma davasından sonra gündeme gelen siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıracak anayasa değişikliği önerilerini değerlendirirken, ''AK Parti, şimdi çok tehlikeli bir oyun oynuyor. DSP, bu oyunlara alet olmaz ve bu oyunların her zaman karşısında olur'' dedi.
     İçli, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, AK Parti hakkında açılan kapatma davasının Türkiye'de fırtınalar estirdiğini söyledi.
     Siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıran düzenlemeleri 2001 yılında yaptıklarını ifade eden İçli, Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk devleti olduğunu ve herkesin, anayasanın kurallarına uymakla yükümlü bulunduğunu belirtti.
     Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının da görevi gereği iddianame tanzim ettiğini, artık konuyu Anayasa Mahkemesinin değerlendirileceğini anlatan İçli, ''Siyasi partiler olmadık nedenlerle kapatılmamalıdır, ancak demokrasilerin de kendilerini koruma refleksi olması gerekir. Demokrasisi gelişmiş Avrupa ülkelerinde bırakın siyasi partilerin kapatılmasını, rejimi tehdit eden partilerin faaliyetlerine dahi izin verilmemektedir'' diye konuştu.
     Yasama, yürütme ve yargının ayrı erkler olduğunu ifade eden İçli, ''Yürütme organının, Başbakanın, bakanların, yargı organının tanzim ettiği iddianameyi bahane ederek, sayın savcılarımıza hakarete varan açıklamalarda bulunması rejimimiz için çok büyük bir tehdit oluşturmaktadır'' dedi.
     Demokrasilerin keyfilik rejimi olmadığını ifade eden İçli, ''Biz, bunu zorlaştırdık. Bu metne imza atanlar arasında Sayın Mehmet Ali Şahin de Sayın Cemil Çiçek de vardı. Kendilerinin tabi olmayacakları hükmü neden düzenlediler? Sayısal gücünüz olduğu zaman yargı yerine mi geçeceksiniz?'' diye sordu.
     İçli, AK Parti'nin, e-muhtıra ile Anayasa Mahkemesinin 367 kararını, ''siyasi oyun'' olarak kullandığını ileri sürerek, ''Ama şimdi çok tehlikeli bir oyun oynuyor. Onlar, bir erk değil, anayasal kurumlar. Ama yargı bir erk. Siz, gücünüzü daha da geliştirmeye kalkıp, yargının gücünü etkisizleştirmeye ve yargının yerine geçmeye kalkarsanız o ülkede demokrasiden bahsedilemez. DSP, bu oyunlara alet olmaz ve bu oyunların her zaman karşısında olur. Siz, yargıyı zedelerseniz, arka bahçesiniz olarak görmeye kalkarsanız, aslan terbiyecisi gibi terbiye etmeye kalkarsanız; bu hiç kimsenin aklından geçemeyecek kadar tehlikeli sonuçlar doğurur'' diye konuştu.

Bu haber 418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,725 µs