En Sıcak Konular

ERDOĞAN: AK PARTİ TÜM TÜRKİYE'Yİ KUCAKLAYAN BİR MERKEZ PARTİSİDİR

16 Mart 2008 21:20 tsi
 ERDOĞAN: AK PARTİ TÜM TÜRKİYE'Yİ KUCAKLAYAN BİR MERKEZ PARTİSİDİR AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'yi aşırı uçlarda gezen, radikal bir hareket gibi göstermenin doğru olmadığını belirterek, ''AK Parti, tüm Türkiye'yi kucaklayan bir merkez partisidir'' dedi.

MARDİN - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'yi aşırı uçlarda gezen, radikal bir hareket gibi göstermenin doğru olmadığını belirterek, ''AK Parti, tüm Türkiye'yi kucaklayan bir merkez partisidir'' dedi.
     Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Mardin Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yarınlarının en büyük güvencesinin gençler olduğunu kaydeden Erdoğan, gençlere tavsiyelerde bulunarak zihinlerini ve gönüllerini açık tutmaya devam etmelerini, Türkiye'ye olan inançlarını kaybetmemelerini istedi.
     Bütün vatandaşların kendilerinden istediği üç şeyin ''adalet, refah ve kalkınma'' olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''İmtiyazlı konumlarını sarsılmasını istemeyenler var. Yıllarca bütün meydanları kendi sesleriyle doldurdular. Ancak bu milletin sesini kısamadılar.
     Siyasetin kompradorları, siyasetin ağaları, hanedanları, derebeyleri bu memleketin güzel insanları arasında kardeşlik köprüleri yıkılırken bile memleketi değil, kendilerini, kendi çıkarlarını, kendi koltuklarını düşündüler. Ama o derebeyleri, o hanedanlar, o ağalar yok artık.
     Şu anda güneşi balçıkla sıvamak isteyenler var, sıvayamazsınız. Millet buna fırsat vermiyor.''
     Vatandaşların rüyalarına ortak olmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını, güçlü ve müreffeh Türkiye yaratmak için icraatlarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''Bugünkü Türkiye AB ile müzakerelere başlamış bir ülkedir. Bugünkü Türkiye demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti anlayışını kökleştirmiş bir Türkiye'dir. Bugünkü Türkiye, demokratik ve ekonomik istikrarını sağlamış, dünyanın zirvesine yürüyen bir ülkedir. Kimse Türkiye'yi geri götüremez. Kimse Türkiye'yi üçüncü sınıf ülke gibi gösteremez. Biz, gecesini gündüzüne katıp milletine, ülkesine, bayrağına kendisine adamış bir partiyiz. Bunun için yola çıkarken (tek millet, tek bayrak, tek devlet) dedik.
     Biz bu milletin emanetini taşımaktan başka gayenin içinde hiç olmadık, bundan sonra da asla olmayacağız.''
     Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili gençlere tarihi, özellikle de yakın siyasal tarihi okumalarını öğütledi.
     Konuşmasında gençlere Fatih Sultan Mehmet'i örnek gösteren Erdoğan, Fatih'in 13 yaşında babasının verdiği padişahlığı kabul etmediğini, kendini geliştirdikten sonra 21 yaşında padişah olduğunu ve ''Ya Bizansı alırım ya da Bizans beni alır'' diyerek İstanbul'u fethettiğini ifade etti.
     ''İşte büyük düşünmek bu'' diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Gençler, adalet herşey ve buna her zamankinden çok daha muhtacız. Ama biliyorsunuz ki merhamet de çok güzel bir şey, sevgi çok güzel birşey.
     Demokrasimiz güçleniyor, özgürlüklerimiz genişliyor, ekonomimiz büyüyor. Siyaset içinde, demokrasi içinde, hukuk içinde çözemeyeceğimiz hiç bir meselemiz yoktur.''


Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,054 µs