En Sıcak Konular

BABACAN: ''301. MADDE ÇOK YAKINDA TBMM'DE GÜNDEME GELECEK''

16 Mart 2008 18:16 tsi
 BABACAN: ''301. MADDE ÇOK YAKINDA TBMM'DE GÜNDEME GELECEK'' Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, TCK'nın 301.maddesiyle ilgili değişikliğin çok yakın bir zamanda TBMM'de görüşüleceğini bildirdi...

ANKARA - Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, TCK'nın 301.maddesiyle ilgili değişikliğin çok yakın bir zamanda TBMM'de görüşüleceğini bildirerek, "Dolayısıyla artık olacak mı, olmayacak mı tartışmasından öte, belki ne zaman olacağı tartışılabilir" dedi.
     Kanal 7'de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Babacan, Türkiye'nin AB sürecine ilişkin bir soru üzerine, Türkiye'nin büyük bir ülke olduğuna işaret ederek, "AB ne kadar kendini belli bir coğrafya, din ve kültürle sınırlı tutan bir kulüp olarak algılarsa, o kadar dünya genelinde zayıf olarak görülecek. Türkiye'yi içine almış bir AB çok daha güçlü, çok daha temsil gücü yüksek, gerçek bir küresel aktör olan AB olacaktır" dedi.
     AB üyelerinin çoğunun Türkiye'nin üyeliğini desteklediğine işaret eden Babacan, bazı ülkelerdeki siyasilerin açıklamalarının Türkiye'de AB adına söylenmiş gibi yansıtılmasını eleştirdi. Babacan, "siyasi sıkıntıları fazla dert etmeyip, kendi reformlarına bakmaları gerektiğini" vurguladı.
     Kıbrıs ile ilgili olarak AB'nin 8 faslı dondurması üzerine, geçen yıl kendi reformlarını takvime bağlayıp hızla yollarına devam etmeleri yönünde bir karar aldıklarını hatırlatan Babacan, Genelkurmay Başkanlığının 27 Nisan açıklamasından sonra yaşanan tartışmalar, erken seçim ve bütçe görüşmeleri gibi sebeplerle ancak 2008 Ocakta normal yasama sürecine başlayabildiklerini kaydetti.
     Babacan, bu kadar zorluğa rağmen 17 Nisanda açıklanan programda bugüne kadar 18 yasal düzenlemenin TBMM'de gerçekleşmiş durumda olduğunu, 100 kadar da ikincil düzenleme gerçekleştiğini belirtti. Babacan, siyasi reformların en önemli iki paketinden birinin Vakıflar Yasası, ikincinin de 301. maddeyle ilgili değişiklikler olduğunu söyledi.
     Vakıflar Yasası'nı birkaç hafta önce tamamladıklarını ve Resmi Gazete'de yayınlandığını hatırlatan Babacan, "Geriye kaldı 301. 301, öyle bir noktaya geldi ki, sanki eğer değiştirilirse Türkiye'de AB süreci yürüyecek, 301 orada olduğu sürece başka hiçbir iş yapılmıyor Türkiye'de. Bu çok yanlış bir kanaat" dedi.
     301. maddenin bir "marka" haline geldiğine dikkati çeken Babacan, bu konuda çalışmaların Adalet Bakanlığı tarafından yapıldığını, çok yakında gündeme geleceğini belirtti.
     Babacan, "Dolayısıyla artık 301 olacak mı olmayacak mı tartışmasından öte, belki ne zaman olacağı tartışılabilir. Zamanlaması iç siyasetle ilgili bir konudur. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, bu yakın bir zamanda Mecliste ele alınacaktır ve gerekli adımlar atılacaktır" diye konuştu.


Bu haber 439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,176 µs