En Sıcak Konular

ERDOĞAN: BEYLER, BARİ GÖLGE ETMEYİN

16 Mart 2008 16:18 tsi
ERDOĞAN: BEYLER, BARİ GÖLGE ETMEYİN Erdoğan, ''Siz hem iş yapacaksınız, gece gündüz durmadan koşacak, Türkiye'yi Atatürk'ün koyduğu çağdaş uygarlık seviyesine yaklaştıracaksınız, hem de kriz ve gerilim erbabının engellemeleriyle uğraşacaksınız. Hayırlı bir iş yapmak gibi bir derdiniz yo

ŞANLIURFA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Siz hem iş yapacaksınız, gece gündüz durmadan koşacak, Türkiye'yi Atatürk'ün koyduğu çağdaş uygarlık seviyesine yaklaştıracaksınız, hem de kriz ve gerilim erbabının engellemeleriyle uğraşacaksınız. Hayırlı bir iş yapmak gibi bir derdiniz yok. Beyler, bari gölge etmeyin'' dedi.
     Kongreler nedeniyle şehirleri gezdiğini belirten Erdoğan, Allah'ın bu birlik ve beraberliği sürekli kılmasını diledi. Gittiği yerlerde milletin coşkusuna tanık olduğunu ifade eden Erdoğan, AK Parti'nin adaleti ve kalkınmayı sağlamak için çaba sarf ettiğini anlattı.
     Başbakan Erdoğan, hukuk reformları gerçekleştirdiklerini, eğitimde, sağlıkta, adaleti yaygınlaştırmada, konut edindirmede hep milletin yanında olduklarını dile getirerek, batmakta olan ekonomiyi ayağa kaldırdıklarını, enflasyonu düşürdüklerini, ihracatı artırdıklarını, kamu yönetiminde, ticaret ve sanayide önemli adımlar attıklarını belirtti.
     Başbakan Erdoğan, antidemokratik eğilimleri alkışlama hastalığından kurtulamayanların, üçüncü sınıf bir demokrasiyi Türkiye'ye layık görebileceklerini, ancak bunun beyhude bir çaba olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
     ''Türkiye, birinci sınıf bir demokrasi yolunda önemli mesafeler almıştır. Türkiye zamanın gerisinde kalanların, toplumun gerisinde kalanların dar kalıplarını çoktan aşmıştır. Türkiye'yi çağdaş dünyadan koparmaya, Türkiye'yi evrensel değer ve normlardan uzaklaştırmaya çalışan bu bağnaz anlayış, bu milletin gündeminden tasfiye olmuştur. Kimse Türkiye'yi geri götüremez, kimse Türkiye'yi üçüncü sınıf bir ülke gibi gösteremez. Eğer Türkiye bu dar görüşlülerin eline kalsa, ne AB ile müzakerelere başlayabilirdi, ne de yıllık 22 milyar dolar küresel yatırım Türkiye'ye gelirdi, ne de 107 milyar dolar ihracat yapabilirdi, ne de enflasyonu tek haneli rakamlara çekebilirdi.
     Düşünebiliyor musunuz, siz hem iş yapacaksınız, gece gündüz durmadan koşacak, Türkiye'yi Atatürk'ün koyduğu çağdaş uygarlık seviyesine yaklaştıracaksınız, hem de kriz ve gerilim erbabının engellemeleriyle uğraşacaksınız. Hayırlı bir iş yapmak gibi bir derdiniz yok. Beyler, bari gölge etmeyin."
     Erdoğan, bunu anlamak istemeyenlere seslenmek istediğini ifade ederek, kendilerinin millete hizmet etmekten başka bir dertlerinin olmadığını söyledi.
     Erdoğan, ''Yerle gök, gece ile gündüz, yalan ile gerçek arasındaki mesafe neyse, AK Parti ile dincilik ve şiddet arasındaki mesafe odur'' diye konuştu.
     İster sağda, ister solda olsun, ister din maskesini kullansın, ister başka ideolojilerin arkasına saklansın, ister içerde ister dışarda olsun, AK Parti'nin her türlü aşırılığın, şiddet ve fanatizmin karşısında olduğunu vurgulayan Erdoğan, AK Parti'nin her zeminde her imkanı kullanarak aşırı uçlarla mücadele ettiğini, bunu yapmaya da devam edeceğini söyledi.
     Başbakan Erdoğan, etnik milliyetçilik yapmadıklarını, 70 milyon insanın canları, ciğerleri olduğunu ifade ederek, bölgesel milliyetçilik de yapmadıklarını, her bölgenin kendileri için aynı olduğunu vurguladı.
     Güneydoğu Anadolu Projesi'ne de değinen Erdoğan, 12-15 katrilyon lira harcayarak projeyi 5 yılda bitirmeyi hedeflediklerini anımsattı. Türkiye-Suriye sınırındaki mayınlı bölgeyi temizleyerek organik tarıma açmayı planladıklarını belirten Erdoğan, millete hizmet yolundaki AK Parti'nin milletin kararıyla kurulduğunu dile getirdi. Büyük bir başarının gerçekleştirildiğini, bunun sadece AK Parti'nin değil, tüm Türkiye'nin başarısı olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Bu başarı yaşlısıyla genciyle hepimize aittir. Biz milletin içinden doğduk, AK Parti'nin kuruluşuna millet karar verdi. Biz, buna vesile olmanın gururunu yaşıyoruz. Milletimize çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,622 µs