En Sıcak Konular

BARO BAŞKANLARI SONUÇ BİLDİRGESİ

16 Mart 2008 13:55 tsi
BARO BAŞKANLARI SONUÇ BİLDİRGESİ Türkiye Barolar Birliği (TBB), AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili olarak, ''herkesi sakinleşmeye ve yargısal sürecin tamamlanmasını beklemeye'' çağırdı.

BURSA - Türkiye Barolar Birliği (TBB), 40 ilin baro başkanlarının katıldığı toplantının ardından yayımladığı sonuç bildirisiyle, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili olarak, ''herkesi sakinleşmeye ve yargısal sürecin tamamlanmasını beklemeye'' çağırdı.
     Bursa Barosunun 100. kuruluş yıl dönümü etkinleri çerçevesinde TBB Yönetim Kurulu ve 40 ilin baro başkanının katılımıyla 15 ve 16 Martta Uludağ'da düzenlenen toplantının ardından, sonuç bildirisi yayımlandı.
     Toplantının, "Uygulanmayan Mahkeme Kararları, Ara Buluculuk Yasa Tasarısı, Yasama, Yürütme ve Yargı İlişkileri" gündemiyle aylar öncesinden kararlaştırıldığı ifade edilen bildiride, 14 Martta Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının AK Parti'nin kapatılması isteğiyle dava açması üzerine, bu konunun da gündeme alındığı belirtildi.
     "Toplantımız, gelinen bu noktada, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu hatırlatarak herkesi sakinleşmeye ve yargısal sürecin tamamlanmasını beklemeye davet etmeyi uygun görmüştür" denilen bildiride, şunlar kaydedildi:
     "Yaşanılan bu durum toplantımızın asıl gündem maddelerinden biri olan 'Yasama, Yürütme ve Yargı İlişkileri' ile doğrudan ilgilidir. Son dönemde, ülkemizde 'çoğulcu demokrasi' anlayışının yerini 'çoğunlukçu' anlayışa bırakmasından bu yana yasama ve yürütme erkleri fiilen bütünleşmiş ve adeta bir 'birleşik yürütme ve yasama organı' oluşmuş, yasamanın yürütme üzerindeki denetim işlevi yok edilmiştir.
     'Birleşik yürütme ve yasama organı', yargıdan rahatsızdır. Çünkü yasamanın yapmadığı denetim görevini, yargı yerine getirmektedir. Yanlışları yargı düzeltmekte, çoğunluğun kontrolsüz güç olmasını engellemektedir. Bunun içindir ki bir süredir yasama ve yürütmenin üyeleri işlerine gelmeyen yargı kararlarını uygulamamakta, ulu orta eleştirmekte, yargının saygınlığını zedeleyecek, gücünü kıracak, hukuk devletinin içini boşaltacak, hedef haline getirecek davranışlar sergilemekte, açıklamalarda bulunmaktadır."


Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,804 µs