En Sıcak Konular

AYDIN: SÜZGEÇTEN GEÇİRMEMİZ LAZIM

16 Mart 2008 07:59 tsi
AYDIN: SÜZGEÇTEN GEÇİRMEMİZ LAZIM Devlet Bakanı Mehmet Aydın, AK Parti'ye yönelik kapatma davasıyla ilgili, ''Evvela yeteri kadar bilgi sahibi olmanız lazım.Ciddi bir sorumluluk duygusu içerisinde ifade etmemiz lazım'' dedi.

ANTALYA - Devlet Bakanı Mehmet Aydın, AK Parti'ye yönelik kapatma davasıyla ilgili, ''Evvela yeteri kadar bilgi sahibi olmanız lazım. Eğer bu konu insansa, bir insanı değerlendirmeyse, o zaman daha fazla ve daha güvenilir bilgi sahibi olmamız lazım. İkincisi süzgeçten geçirmemiz lazım. Ciddi bir sorumluluk duygusu içerisinde ifade etmemiz lazım'' dedi.
     AK Parti Dış ilişkiler Başkanlığı, Stratejik Öngörü Grubu ve İsviçre Dışişleri Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen, Ortadoğu'da Çatışmanın Maliyeti Uluslararası Çalıştayı, Antalya Kundu'daki IC Green Palace Otel'de başladı.
     Konuk ülke temsilcilerine yemek veren Devlet Bakanı Mehmet Aydın, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, hiçbir çatışmanın sadece siyasi, ekonomik veya kültürel olmayacağını, çatışmalarda çok çeşitli etkenlerin rol oynadığını belirtti.
     Çatışmaların genellikle siyasi, askeri veya ekonomik nitelikte olduğunu belirten Aydın, ''Ama yine de bir bakıyorsunuz işin içine dini veya kültürü katabiliyorlar. Niye katıyorlar? Çünkü çatışmanın tarafları kendilerini haklı göstermek için ellerindeki bütün imkanları kullanırlar'' dedi.
     Çatışma içinde olan iki ülkenin kendilerine göre bazı argümanlar üretme ihtiyacı hissedebildiklerini belirten Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Ama hiçbir ülke, 'ben bu ülkenin ekonomik gücünü kullanmak veya kaynaklarını kullanmak için buradayım' demiyor. 'Demokrasiyi getireceğim, Avrupa değerlerini getireceğim' diyor. Bir bakıma daha ideal bir misyon dile getiriliyor. Ben bu türden argümanların çok ciddi tahlile tabi tutulması gerektiğini söyledim. Bu bakımdan çatışma yönetimi dediğimiz konu, evvela ciddi bir bilgi birikimini gerektiriyor''
     Aydın, toplantı sırasında Medeniyetler İttifakı Projesi'ni anlattığını Ankara'ya döndükten sonra Pazartesi günü Çin'e gideceğini, döner dönmez de bir basın toplantısı yapıp, Medeniyetler İttifakı konusunda hazırladıkları ulusal raporu açıklayacaklarını bildirdi.
     Mehmet Aydın, gazetecilerin AK Parti'ye yönelik kapatma davasıyla ilgili sorularını da yanıtladı. Aydın, bu konudaki görüşünün sorulması üzerine de şöyle konuştu:
     ''Benim söylediklerim içinde zaten kısmen bu var. Ne dedim, evvela yeteri kadar bilgi sahibi olmanız lazım. Eğer bu konu insansa, bir insanı değerlendirmeyse, o zaman daha fazla ve daha güvenilir bilgi sahibi olmamız lazım. İkincisi süzgeçten geçirmemiz lazım. Ciddi bir sorumluluk duygusu içerisinde ifade etmemiz lazım. Metni görmedim ben. Metni göreceğiz, ciddi biçimde bu dediğim açılardan eleştireceğim, bakacağım, okuyacağım. Eğer gerçekten o iddialar temellendirilmişse, bilimsel olarak temellendirilmişse, rasyonel olarak temellendirilmişse, bir gazete kupürüne sadece dayanmıyorsa, bir genellemeye dayanmıyorsa, bir indirgemeciliğe dayanmıyorsa, elbette kendim dahil herşeyi ciddi anlamda sorgularım. Ama bunlar genel ifadeler, böyle deniyor veya genel yorumlar, diyelim ki ben demiş isem mesela, -kendimle ilgili şeyi bilmiyorum- 'Varsın bu çocuklar üniversiteye böyle gitsinler' Eğer bu, benim laikliğe karşı olmam gibi bir yoruma tabi tutulmuşsa, kendimi sonuna kadar savunurum. Çünkü 60'ın üzerindeyim. Benim bugüne kadar laik devletle ilgili bütün değerlendirmelerim samimi olarak olumlu olmuştur.''
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış da bir gazetecinin AK Parti hakkındaki kapatma davasına yönelik sorusu üzerine, şunları söyledi:
     ''Bu, AK Partiye oy vermiş 16 milyon 500 bin kişiye, Türkiye'nin yüzde 47'sine, Türkiye'de yaşayan her iki seçmeden birine yapılmış bir kasıttır, tavırdır''
     Egemen Bağış, bir gazetecinin iddianamede yer alan 71 kişilik listede kendi isminin de yer aldığını hatırlatması üzerine de şöyle konuştu:
     ''O listede olmak, sayın Recep Tayyip Erdoğan ile o listede olan diğer arkadaşlarla aynı listede olmak benim için onur vesilesidir''

Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,440 µs