En Sıcak Konular

ERDOĞAN: 'DEMOKRASİ DEDİĞİMİZ ŞEY, BU KADAR UCUZ MU?'

15 Mart 2008 19:23 tsi
ERDOĞAN: 'DEMOKRASİ DEDİĞİMİZ ŞEY, BU KADAR UCUZ MU?' Başbakan Erdoğan, AK Parti Batman Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresine katıldı.

BATMAN - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti hakkında açılan kapatma davasını anımsatarak, ''16 milyon 500 bin insanın iradesini hiçe saymak var mı? Demokrasi dediğimiz şey, bu kadar ucuz mu? Bu millete böyle bir haksızlığı kimse reva göremez. Millet iradesi hiçe sayılarak hukuk tesis edilemez. Bu talihsiz girişimin hukuki zemini olmadığı gibi millet vicdanında da hiçbir meşruiyeti yoktur'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, AK Parti Batman Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresine katıldı.
     Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede konuşan Erdoğan, Türkiye'de demokratik reformlardan, hak ve özgürlük açılımlarından ve Türkiye'nin her gün itibar kazanmasından rahatsız olanlar bulunduğunu söyledi.
     Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''Türkiye'de milli iradeye saygı göstermekte, demokratik standartları, çağdaş değerleri içine sindirmekte zorlananlar var. Türkiye'nin sağladığı güven ve istikrar ortamını bozacak adımları çekinmeden atanlar, sorumlu ve duyarlı bir davranış içinde değildir. Herkes şunu çok iyi bilmelidir; Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaşlaşma hedefinden hiç kimse saptıramayacaktır. Türkiye'nin nice zorlukla elde ettiği kazanımları kimseye heba ettirmeyiz. Demokratik istikrarı kimseye bozdurtmayız.
     Türkiye'nin demokratik dönüşümüne ayak uyduramayanlar, demokratik kazanımlarını bu ülkeye çok görenler olabilir. Biz, demokratik yürüyüşümüze aynı kararlılıkla, aynı heyecanla devam edeceğiz.
     Biz yola çıkarken ne dedik, tıpkı Aşık Veysel gibi 'uzun, ince bir yoldayız, yürüyoruz gündüz, gece' dedik. 6,5 yıl geçti. Uzun ince bir yolda yürüyoruz, önümüze engeller çıktı, çukurlar çıktı, hepsini aştık. Bundan sonra da çıkacak, yine aşacağız, yine aşacağız. Çünkü 16 milyon 500 bin seçmen 22 Temmuz'da AK Parti'ye oy verdi. Bakın ben ailelerini konuşmuyorum, sadece seçmeni konuşuyorum. 16 milyon 500 bin insanın iradesini hiçe saymak var mı? Demokrasi dediğimiz şey, bu kadar ucuz mu? Bu nasıl bir yaklaşımdır, bu nasıl bir anlayıştır?
     Sorumluluk duygusuyla hareket etmeyenlerin faturasını her seferinde bu millet ödemek zorunda bırakılamaz. Türkiye'nin demokratik saygınlığına gölge düşürenler, bu siyasi ve ekonomik istikrarı gözü kapalı tehlikeye atanlar bunun vebalini de taşıyacaktır. Bundan kaçamazlar.''
     Başbakan Erdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, AK Parti hakkında açtığı kapatma davasıyla ilgili olarak partililere şöyle seslendi:
     ''Benim sizden istediğim şudur, sakın ha oyunlara gelmeyeceksiniz. Sağda, solda şu söylenmiş, bu söylenmiş hiçbiri bizi ilgilendirmez. Çok açık, net söylüyorum, şu anda başlatılan sürecin sizin dünyanızda yeri olmasın, hiç yeri olmasın. Yere sağlam basacağız, yola öyle de devam edeceğiz.''


Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,294 µs