En Sıcak Konular

TÜRK-İŞ: DEMOKRASİMİZ ADINA KAYGI DUYMAKTAYIZ

15 Mart 2008 15:00 tsi
TÜRK-İŞ: DEMOKRASİMİZ ADINA KAYGI DUYMAKTAYIZ Türk-İş Yönetim Kurulu'ndan AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili olarak yapılan açıklamada, ''Türk-İş, AK Parti için açılan kapatma davasından, demokrasimiz adına kaygı duymaktadır'' denildi.

ANKARA - Türk-İş Yönetim Kurulu'ndan AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili olarak yapılan açıklamada, ''Türk-İş, AK Parti için açılan kapatma davasından, demokrasimiz adına kaygı duymaktadır'' denildi.
     Türk-İş Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, AK Parti hakkında açılan kapatma davasının, demokrasinin sınırları açısından son derece düşündürücü olduğu ifade edildi.
     Parti kapatmaları ve siyaset yasaklarıyla bir yere varılamadığı, aksine bu tür uygulamaların baskı altına alınmak istenen siyasi görüşleri daha da büyüttüğü ifade edilen açıklamada, ''Türk-İş, 21. yüzyıl Türkiyesinde daha çok demokrasi yerine demokrasiyi daha da geriye götürecek bu tür yaklaşımların yakışmadığını düşünmekte, AK Parti için açılan kapatma davasından demokrasimiz adına kaygı duymaktadır'' denildi.
     Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, yaptığı yazılı açıklamada, demokrasinin kesintisiz olarak yaşatılması ve Türkiye'de tüm demokratik hakların hakim kılınmasının en büyük arzuları olduğunu kaydetti.
     AK Parti'nin kapatılması hakkındaki davayı üzüntüyle karşıladıklarını belirten Akyıldız, ''Temennimiz, hukuk devleti ilkesinden sapmadan, demokrasi kuralları ihlal edilmeden, bu sürecin bir an önce adil bir şekilde sonuçlanmasıdır'' dedi.
     Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türk demokrasisinin önemli bir kırılmadan geçtiğini ifade ederek, ''Çağdaş dünyanın gözleri önünde cumhuriyetimizin demokratikleşme yolunda 84 yıllık kazanımlarını bir anda yok edecek bir antidemokratik tavır ve yargıyı daha da tartışılır hale getiren bir girişimle karşı karşıyayız'' dedi.
     AK Parti hakkında kapatılma davası açılmasını, özgürleşme, örgütlenme ve insan hakları atılımlarının önünü tıkayan bir girişim olarak gördüklerini belirten Arslan, bu girişimin, ''demokrasiyle yargıyı karşı karşıya getiren, demokrasimizin ve yargımızın ulaştığı çağdaş normlarla çelişen, onları yok sayan bir girişim olduğunu'' ifade etti.
     Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da AK Parti hakkındaki kapatılma davasını, ''Türkiye adına büyük bir talihsizlik'' olarak değerlendirdi.

Bu haber 401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,666 µs