En Sıcak Konular

ERDOĞAN: MİLLİ İRADEYE YÖNELİK ATILMIŞ BİR ADIM

15 Mart 2008 15:59 tsi
 ERDOĞAN: MİLLİ İRADEYE YÖNELİK ATILMIŞ BİR ADIM Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisi hakkındaki kapatma davasıyla ilgili olarak, ''Dünkü olay AK Partiye yönelik atılmış bir adım değildir. Dünkü olay milli iradeye yönelik atılmış bir adımdır'' dedi.

SİİRT - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisi hakkındaki kapatma davasıyla ilgili olarak, ''Dünkü olay AK Partiye yönelik atılmış bir adım değildir. Dünkü olay milli iradeye yönelik atılmış bir adımdır'' dedi.
     Erdoğan, partisinin Siirt Kadın Kolları Kongresinde yaptığı konuşmada, ''anlamlı günlerde'' Siirt'te olduğunu, bugün de aynı şeyin yaşandığını ifade ederek, bir başka anlamlı gelişmenin de dün akşam başladığını söyledi.
     Konuşması ''AK Parti'ye uzanan eller kırılsın'' sloganlarıyla kesilen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
     ''Sevgili kardeşlerim, biz, bildiğiniz gibi demokrasi mücadelesi veren bir partiyiz. Demokrasi mücadelesini verenlerin kol kırmakla, el kırmakla, ayak kırmakla işi yok. Demokrasi mücadelesini verenler en büyük dersi sandıkta alırlar, sandıkta...
     Bu ülkede kimse 16 milyon 500 bin seçmenin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletine sahip olduğuna inanarak oy verdiği AK Partisini laikliğin odağı haline getiremez... Laikliğe karşı olmanın odağı haline getiremez. Şunu iyi bilmemiz lazım; dünkü olay Ak Partiye yönelik atılmış bir adım değildir. Dünkü olay milli iradeye yönelik atılmış bir adımdır.''

ERDOĞAN: HALKA HİZMET YOLUNDA YÜRÜYECEĞİZ

     AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Halka hizmet yolunda yürüyeceğiz, doğruya hizmet yolunda yürüyeceğiz. Bu yoldan bizi kimsenin almaya gücü yetmeyecek, bu böyle devam edecek bir yolculuktur'' dedi.
     Erdoğan, partisinin Siirt Kadın Kolları Kongresinde yaptığı konuşmada, 2002 yılında göreve geldiklerinde millete verdikleri söz neyse, koydukları hedefler neyse bunların bugün büyük bir kısmını karşıladıklarını söyledi.
     Partisinin ''milletin vicdanından ve aklından doğduğunu'' anlatan Erdoğan, ''AK Parti'yi milletimiz kucakladı. AK Parti de milletimizi kucakladı. Hiçbir şehrimizi ötekinden ayırmadık. Hiçbir zümrenin, hiçbir çıkar çevresinin partisi ve iktidarı olmadık. Türkiye'yi bir bütün olarak sevdik. İnşallah son nefeslerimize kadar da öyle seveceğiz'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, toplumun her kesiminin oyunu alan tek parti olduklarını ifade ederek, ''Çünkü halk ile bütünleşen parti biziz. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletini kurabilecek karakteri kimliği ortaya koyan tek parti biziz. Böyle çıktık bu yola, böyle çıktık. Bizim bu yapımızı gölgeleme gayretleri boşunadır. Bunlar tutmaz, 'güneş balçıkla sıvanmaz' bu böyle bilinmelidir'' diye konuştu.
     ''Şehitlerimizin aziz ruhları, bu şehirlerimizi, bu topraklarımızı ortak bir vatan haline getirdi. Bu birliği, bu kardeşliği Allah'ın izniyle birilerine asla yem etmeyeceğiz'' diyen Erdoğan, kendi ilkelerinde etnik, bölgesel, dinsel milliyetçilik bulunmadığını söyledi.



Bu haber 400 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,672 µs