En Sıcak Konular

Ankaraspor 0 - 0 Beşiktaş

15 Eylül 2007 21:21 tsi
Ankaraspor  0 - 0  Beşiktaş Beşiktaş ve Ankaraspor'un karşılaşmasında gol sesi çıkmadı.

90 dakika boyunca orta saha mücadelesi şeklinde geçen ve gol pozisyonu olarak kısır geçen maçta tribündeki taraftarlar adeta uyudu. Maçın uzatma anlarında Siyah-Beyazlı ekip golü hatırladı.

Bütün maç boyuncu uyuyan Beşiktaş son anlarda üst üste gol atakları geliştirdi. Soldan Tello'nun kale sahasına ortasını Nobre vuramadı. Kaleci Senecky topu ellerinden kaçırdı. Seken meşin yuvarlak Ankaraspor ağlarına gitti.

Temposuz, pozisyonsuz ve tartışmalardan uzak geçen karşılaşmada hakem Vedat Yüksel bu pozisyonda belkide haftaya damgasını vuracak bir karar imza atarak ağlara giden top için gol kararı vermedi.

Hakem Yüksel, yan hakemin uyarısı ile Nobre'nin topa eliyle müdahele ettiği gerekçesiyle golü iptal etti.

Stat: Yenikent ASAŞ

Hakemler: Vedat Yüksel, Adil Sinem, Serkan Akarca
    
Ankaraspor: Senecky, Murat Akyüz, Emre Aşık, Batak, Orhan, Murat Tosun, Hamilton, Adem, Hürriyet, Necati, Tita
    
Beşiktaş: Hakan, Serdar Kurtuluş, Diatta, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Cisse, Koray, Tello, Higuain, Bobo
    
Sarı Kartlar: Dk. 20 Batak, Dk. 37 Emre Aşık  (Ankaraspor)

MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakika. Ankara kalesi bu anda tehlikeli bir pozisyon yaşadı. Geri pasını kontrol edemeyen kaleci Senecky, Higuain'in baskısı altındayken son anda topu uzaklaştırabildi.

5. dakika. Maçta ilk etkili atak Beşiktaş'tan geldi. Sol kanattan Tello kazanılan serbest atışı kullandı. Kale sahasına gelen topu kaleci Senecky yumruklamak istedi. Kısa düşen topa Ceza sahası içinde İbrahim Toraman sahip oldu. Bu futbolcunun sert şutu kalenin az farkla yanından auta çıktı.

10. dakika. Ankara atağı sol kanattan etkili gelişti. Necati topu kontrol edip şık bir hareketle yüzünü kaleye döndü. Bu futbolcunun savunmanın arkasına derin pasına Murat hareketledi. Ankaralı oyuncunun sıfırdan yapmak istediği ortaya son anda Diatta ayak koyarak kornere çeldi. Köşe atışını Tita kullandı. Kale sahasına gelen topu kaleci Hakan Arıkan iyi bir zamanlama ile çıkarak kontrol etmeyi başardı.

13. dakika. Beşiktaş bu dakikada Bobo ile Ankara kalesinde tehlikeli bir atak geliştirdi. Sol kanattan Tello'nun derin pasında Bobo savunmanın arkasında topla buluştu. Açısı daralan Bobo, uygun durumda kötü vurdu. Meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.

20. dakika. Ankaraspor'dan Batak, Bobo'ya yaptığı sert faul sonrası sarı kart gördü.

29. dakika. Beşiktaş bu anda Higuain ile Ankara kalesinde etkili oldu. Sağ kanattan gelişen atakta Serdar Kurtuluş, rakip ceza sahasına sokulan Arjantinli golcüyü topla buluşturdu. Higuain, topu kontrol edip şutunu attı. Şut kötü oluncu meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

35. dakika. Beşiktaş, hızlı gelişen atakta Higuain ile Ankara kalesinde gole yaklaştı. Orta sahadan Cisse, Ankara savunmasının arkasına derin bir pas attı. Higuain, sağ kanatta hareketlenen isim oldu. Ankara savunmasının dengesiz yakalandığı anda ceza sahasının çarprazından Arjantinli isim sert vurdu. Top kalenin farklı şekilde üzerinden auta çıktı.

Bu pozisyonda kale sahasında Bobo'da pas bekliyordu.

37. dakika. Ankaraspor'da Tello'ya sert giren Emre Aşık, hakemden kart gören 2. oyuncu oldu.

45. dakika. Maçın ilk yarısı için normal süre sona erdi. Karşılıklı ataklarda gol çıkmadı. 0-0 eşitlik bozulmuş değil.

45+1. Ankara atağında sol kanatta Tita yerde kaldı. Ceza sahasının çarprazında kazanılan serbest atışı Tita kullandı. Bu futbolcunun yerden sert şutu savunmadan geri döndü.

Ankaraspor atağı devam etti. Sağ kanada oynanan topu Murat tosun, kale sahasına ortaladı. Necati savunmasının arasında yükselip kafayı vurdu. Yerden seken top ters kale direğinin yanından auta çıktı.

Bu ataktan sonra hakem ilk yarının son düdüğünü çaldı. İlk 45 dakika. 0-0 eşitlikle sona erdi.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

46. dakika. Ankaraspor 2. yarıya Bilal ile başladı. Murat Tosun kenara alınan isim oldu.

50. dakika. Beşiktaş atağı sağ kanattan gelişti. Serdar Özkan, sıfırdan kale sahasına ortasını yaptı. Ön direkte sert gelen topu Batak karşıladı.

52. dakika. Ankaraspor sol kanattan Beşiktaş kalesine indi. Bilal'ın pasıyla hareketlenen Necati'yi İbrahim Üzülmez karşıladı. Necati, topu arka direğe kesti. Meşin yuvarlağı Tita'nın önünden kafayı vurun İbrahim Toraman uzaklaştırdı.

53. dakika. Ankaraspor atağında sol kanattan bindiren Orhan Ak, ceza sahasının çarprazından yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak ters taraftandt direğin yanından auta çıktı.

56. dakika. Beşiktaş atağında Higuain şık çalımlarla Ankaraspor ceza sahasına girdi. Arjantinli golcünün sert şutunda kaleye giden topa son anda Emre Aşık yatarak ayak koydu. Meşin yuvarlak kornere çıktı.

Beşiktaş, maçtaki ilk köşe vuruşunu bu atakta kazandı.

59. dakika. Beşiktaş'ta Cisse yaptığı sert faulden sonra sarı kartı gören isim oldu.

60. dakika.Beşiktaş atağı bu anda sol kanattan etkili gelişti. Tello sıfırdan kale sahasına ortasını yaptı. Savunmanın arasından iyi yükselen Koray topa istediği şekilde kafayı vuramadı. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

64. dakika. Ankaraspor'da 2. değişiklik. Murat Akyüz yerini Tayfun Türkmen'e bıraktı.

69. dakika. Ankaraspor atağı sol kanattan gelişti. Korner direği dibinde sıkışan topu Bilal, ceza sahasına ortalamayı başardı. Beşiktaş savunmasının ilk pozisyonda uzaklaştırdığı top 18 yayı üzerindeki Hamilton'un ayaklarında kaldı. Bomboş pozisyonda kaleyi karşısında alan Ankarasporlu futbolcu çok kötü vurdu. Top kalenin farklı şekilde yanından auta çıktı.

71. dakika.Pozisyon olarak kısır geçen maçta iki ekip adına ciddi gol pozisyonu da yaşanmadı.

72. dakika. Ankaraspor maçın başından beri ilk kez gole bu kadar yaklaştı. Sağdan gelişen atakta ceza sahası önünde topla buluşan Tita, şık bir pasla Necati'yi savunmanın arkasına kaçırdı. Necati, kaleci Hakan Arıkan ile karşı karşıya kaldı. Golcü futbolcu gol vuruşunu yapmak yerine kaleciyi çalımlamak isteyinci Hakan Arıkan kritik bir müdahale ile topu rakibinin ayaklarından almayı başardı.

74. dakika. Beşiktaş'ta 2 oyuncu değişikliği birden yapıldı. Higuain'in yerine Nobre, Koray'ın yerine de Mehmet Yozgatlı oyuna dahil oldu.

76. dakika. Maçta bu bölümlerde tempo yükseldi.Beşiktaş sol kanattan Ankaraspor kalesine indi. Ceza sahasının dışında topu önünde bulan Tello çok sert vurdu. Kaleci Senecky, üzerine gelen topu kapanarak kontrol etmeyi başardı.

78. dakika. Ankaraspor, Beşiktaş yarı sahasının ortasında Tita'ya Nobre'nin yaptığı faul sonrası serbest atış kazandı. Tita'nın ceza sahasına gönderdiği topa Batak kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kalenin az farkla üstünden auta çıktı.

80. dakika. Beşiktaş'ta Ricardinho oyuna girdi. Kenara alınan isim Serdar Özkan oldu.

80. dakika. Ankaraspor gole yine çok yaklaştı. Sol kanattan Tita'nın kullandığı serbest vuruşta top kale sahasına indi. Beşiktaş savunmasında Serdar Kurtuluş'a çarpan meşin yuvarlak kaleye yöneldi. Hakan Arıkan'ın uzanamadığı top direğin dibine çarparak kornere çıktı.

85. dakika. Beşiktaş atağında Bobo, Ankaraspor ceza sahası önünde topla buluştu. Sağ kanattan Mehmet Yozgatlı bomboş pozisyonda pas bekliyordu. Başkent ekibinde savunma zamanında bir müdahele ile topa müdahale etti. Seken meşin yuvarlak kaleci Senecky'de kaldı.

86. dakika. Ankaraspor'da Mehmet Yılmaz, Tita'nın yerine oyuna dahil oldu.

87. dakika. Beşiktaş sol kanattan İbrahim Üzülmez ile Ankaraspor kalesine indi. Bu futbolcunun ceza sahasına ortasına kaleci Senecky çıkarak sahip oldu. Bobo'nun ayağı Senecky'in başına çarptı. Ankara'nın file bekçisi bu pozisyonda bir anda hareketsiz kaldı. Daha sonra yapılan müdahele ile Senecky maça devam etti.

90. dakika. Karşılaşmada normal süre sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 4 dakika işaret etti.

Beşiktaş atağında bu dakikada Serdar Kurtuluş ceza sahasının dışından sert vurdu. Savunmadan seken meşin yuvarlak kaleci Senecky'in ellerinde kaldı.

90+2. dakika.Sol kanattan İbrahim Üzülmez bindirme yaptı. Üzülmez'in ceza sahasına gönderdiği topu Ankara savunması kornere çeldi.

90+3. dakika. Beşiktaş maçtaki en ciddi gol tehlikesini bu anda yakaladı. Sol kanattan Tello köşe atışı kullandı. Arka direkte Diatta kafayı vurdu. Kaleci Senecky ağlara giden topu son anda çeldi.

90+4. dakika. Beşiktaş atağı bu dakikada sol kanattan yine etkili gelişti. Tello'nun kale sahasına yaptığı ortaya Nobre yükseldi. Brezilyalı golcü topa vuramadı. Senecky'in ellerinden seken meşin yuvarlak ağlara gitti.

Hakem bu pozisyonda gol kararı vermedi. Pozisyonun tekrarında Nobre'nin topa elle müdahelesi görünmüyor. Tartışılacak bu karardan sonra Beşiktaşlı futbolcular hakeme uzun süre itiraz etti.

Nobre, gol için yaptığı itirazlardan sonra hakemden sarı kart gördü.

Maçın kalan kısa süresinde gol olmadı. Ankaraspor ve Beşiktaş arasındaki vasat karşılaşma başladığı gibi 0-0 eşitlikle sona erdi.



Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,422 µs