En Sıcak Konular

TÜZMEN: DEMOKRASİ ZORLU BİR MARATONDUR

15 Mart 2008 11:09 tsi
TÜZMEN: DEMOKRASİ ZORLU BİR MARATONDUR Devlet Bakanı Tüzmen, demokrasinin zorlu bir maraton olduğunu belirterek, ''(Kişi başına geliri) 10 bin doların altındaki demokrasilerde bu tip sancılar yaşanır. Biz 15 bin dolarlar seviyesine getirdiğimiz zaman o sancıları yaşamayacağız'' dedi.

İSTANBUL - Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, demokrasinin zorlu bir maraton olduğunu belirterek, ''(Kişi başına geliri) 10 bin doların altındaki demokrasilerde bu tip sancılar yaşanır. Biz 15 bin dolarlar seviyesine getirdiğimiz zaman o sancıları yaşamayacağız'' dedi.
     Tüzmen, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonunun (TUSKON) 2. Olağan Genel Kurul toplantısı öncesinde basın mensuplarının AK Parti hakkındaki kapatma davasına ilişkin sorularını yanıtladı.
     ''Demokrasi zorlu bir maratondur'' diyen Bakan Tüzmen, yasama, yürütme ve yargı erklerinin uyumlu bir şekilde çalışabilmesi için ülkenin belli bir gelir seviyesine ve belli bir bilgi birikimine ihtiyacı olduğunu söyledi.
     Tüzmen, bu nedenle asıl olarak bu birikimin yapılması gerektiğine inandığını dile getirerek, bunun için de kişi başına düşen geliri ve ihracatı artırmak gerektiğini vurguladı.
     Kürşad Tüzmen, ''(Kişi başına geliri) 10 bin doların altındaki demokrasilerde bu tip sancılar yaşanır. Biz 15 bin dolarlar seviyesine getirdiğimiz zaman o sancıları yaşamayacağız'' diye konuştu.
     Siyaset yasakları getirilmesi konusundaki düşüncelerinin sorulması üzerine de Kürşad Tüzmen, ''Biz işimize bakalım, yolumuza devam edelim. Gelir ve bilgi birikimini artıracak çalışmalara devam edelim'' dedi.
     Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğunu belirterek, ''Egemenlik bila kaydı şartı milletindir. Dolayısıyla millet her şeyin çözümüdür'' dedi.
     Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ise ''Biz milletin ne dediğine bakalım'' diye konuştu.


Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,169 µs