En Sıcak Konular

İSRAİL VE FİLİSTİNLİ TARAFLAR KUDÜS'TE BULUŞTU

14 Mart 2008 20:29 tsi
İSRAİL VE FİLİSTİNLİ TARAFLAR KUDÜS'TE BULUŞTU İsrail ve Filistinli taraflar,Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın görüşmelerin askıya aldığını açıklamasından bu yana ilk kez bir araya geldi.

KUDÜS - İsrail ve Filistinli taraflar, Kudüs'te ABD Başkanı George Bush'un barış görüşmelerinin gidişatını gözlemlemesi için atadığı General William Fraser'le birlikte Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın görüşmelerin askıya aldığını açıklamasından bu yana ilk kez bir araya geldi.
     Fraser'le, Kudüs'te King David Oteli'nde yapılan toplantıya Filistin tarafından Başbakan Selam Feyyad katılırken, toplantıya İsrail adına katılması öngörülen Savunma Bakanı Ehud Barak ise Savunma Bakanlığı Diploması-Güvenlik Bürosu Başkanı Amos Gilad'ı gönderdi.
     Barak'ın gelmemesi, Filistin tarafını kızdırdı. Filistinli baş görüşmeci Saib Erekat, Ramallah'ta gazetecilere, "Barak'ın gitmesi çok uygun olurdu" dedi. Barak'ın en azından bir jest olarak toplantıya gitmesi gerektiğinin altını çizen Erekat, kinayeli bir dille, "Ancak Barak, belki daha fazla yerleşim inşaatları ve daha fazla harekat planlamakla meşgul olduğu için gidemedi" dedi.
     Selam Feyyad'ın ofisinden yapılan açıklamada ise İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşim faaliyetlerini durdurması konusundaki yükümlülüklerine uymaması eleştirildi.
     İsrail'in iki devletli çözüm olasılığını yıprattığı belirtilen açıklamada, yerleşim faaliyetlerinde dondurmanın, Filistin devletinin kurulması için çok önemli olduğu vurgulanarak, "dondurma"dan kastın, "bir tuğlanın bile konulmaması" olduğu kaydedildi.
     Yeni (inşaat) ihalelerin yayımlandığı, yeni planların açıklandığı ve eskilerinin de yeniden canlandırıldığı belirtilen açıklamada, "Bütün bunlar, müstakbel Filistin devletinin kalbinde, Doğu Kudüs'te oluyor" denildi.
     Toplantı sonrası Kudüs'teki ABD Başkonsolosluğu aracılığıyla yapılan ortak açıklamada, tarafların yükümlülüklerine hangi noktalarda uymadığının ve bunun nedenlerinin görüşüldüğü kaydedildi.
     İsrail Savunma Bakanlığı ise görüşme sonrası resmi bir açıklama yapmadı.


Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,509 µs