En Sıcak Konular

ERDOĞAN: KAZANILMIŞ HAKLAR AYNEN KORUNMAKTA

14 Mart 2008 18:19 tsi
ERDOĞAN: KAZANILMIŞ HAKLAR AYNEN KORUNMAKTA Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çalışanların Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi amacıyla gerçekleştirdikleri 2 saatlik iş bırakma eylemiyle ilgili konuştu.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çalışanların Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi amacıyla gerçekleştirdikleri 2 saatlik iş bırakma eylemiyle ilgili olarak, ''Bugün bir şey yapılıyor. Nedir o? İşi yavaşlatma eylemi. Bu yasal olarak bir defa kesinlikle yasaktır. Böyle bir şey yapamazsınız. Hukuken buna müsaade eden bir yasa maddesi yok'' diye konuştu.
     Erdoğan, yasa tasarısında, ''kazanılmış haklar nelerse, bu hakların hepsinin aynen korunduğunu'' ifade ederek, ''Ben, bu iddiayı yapanlar doğru konuşmuyorlar, yalan söylüyorlar diye ifade ettim, yine aynı şeyi ifade ediyorum'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Gazi Üniversitesi Mimar Kemalettin Salonunda düzenlenen toplantıda konuşma yaptı.
     Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın masada konuşulacak şeyler olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Konuşulur ve konuşulmuştur da. Bütün yetkililerle konuşulmuştur ve bütün bu yetkililerle yapılan konuşmalar neticesinde bir yere varılmıştır. Ama bunun sonu gelmez. Devamlı her gün yeni şeylerle ortaya çıkılmaktadır. İlgili, ilgisiz ve bunlar kişilere göre değişmektedir'' dedi.
     Sosyal güvenlik sisteminde mevcut sistemle bugüne kadar gelindiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, bugüne kadar olan sistemle kazanılamadığı için bazı adımların atılması gereğinin ortaya çıktığını söyledi.
     Başbakan Erdoğan, Sosyal Güvenlik Sisteminde geçen dönem değişiklik yapıldığını anımsatarak, ''Örneğin, çıkarılmış, gönderilmiş 9 maddesi tekrar gözden geçirilmek üzere iade edilmiş. Bunların üzerinde de çalışanlar bu ülkenin bütün bedelini üstlenmiş ve yarın bunun bedelini de halkına verecek olan yasama organıdır, bunun hesabını verecek'' diye konuştu.
     Erdoğan, şöyle devam etti:
     ''Ama çok farklı hesaplar içerisine girmek suretiyle mesela geçen dönemde enteresandır; Her doğanın sosyal güvence ile doğması, 18 yaşına kadar sosyal güvencede olması. Bunu bile ne yazık ki olumsuz yaklaşmak suretiyle yasa maddesi içerisinde çıkarma gayreti içerisindeydiler. Ama şimdi kabulleniyorlar, çünkü tutmadı, çünkü halkın bu noktadaki reaksiyonu ortaya çıktı.
     Buna benzer 'emeklilik meselesinde şu anda sistemin içerisinde olanların, yasa çıktıktan sonra sistem dışında kalacağına' dair bir çok yerden bize gelmeye başladı. Hiç alakası yok yani sistemin çıktığı ana kadar kazanılmış haklar nelerse, bu hakların hepsi aynen korunmaktadır. Ben, bu iddiayı yapanlar doğru konuşmuyorlar, yalan söylüyorlar diye ifade ettim, yine aynı şeyi ifade ediyorum; Dürüst olacaksın, ilkeli olacaksın. Her zaman şunu söylüyorum, benim koltuk koruma diye bir derdim yok, ama inandığım doğruları, müzakerelerimi yaparım, istişarelerimi yaparım ondan sonra da inandığım doğrular istikametinde hareket ederim. Çünkü ben milletimin hizmetkarı olarak bu yola çıktım. Bu hizmette de gece gündüz demeden koşuyoruz koşmaya mecburuz.''

Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,049 µs