En Sıcak Konular

POLİS ÇETELERE 'GÖZ AÇTIRMIYOR'

14 Mart 2008 11:57 tsi
POLİS ÇETELERE 'GÖZ AÇTIRMIYOR' Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, geçen yıl organize suç örgütlerine yönelik düzenlediği 167 operasyonda toplam 2 bin 463 kişiyi gözaltına aldı.

ANKARA - Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, geçen yıl organize suç örgütlerine yönelik düzenlediği 167 operasyonda toplam 2 bin 463 kişiyi gözaltına aldı.
     Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının (KOM) yayımladığı rapora göre, ekipler geçen yıl çetelere yönelik 47 ilde 167 operasyon yaptı. Bu operasyonlarda 2 bin 463 kişi gözaltına alındı. Operasyonlar kapsamında 133 kamu görevlisi hakkında da ''çetelerle işbirliği yaptıkları'' gerekçesiyle işlem yapıldı
     Gözaltına alınan kişilerle birlikte 436 tabanca, 4 uzun namlulu tüfek, 124 av tüfeği, 14 bin 539 fişek, 100 kuru sıkı tabanca, 4 el bombası, 74 sahte kimlik, 2 bin 865 çek-senet ile 12 kelepçe ve 14 çelik yelek ele geçirildi.
     Operasyon sayısı, gözaltına alınan kişi ve ele geçirilen suç unsurlarında bir önceki yıla oranla genel olarak bir azalma olduğu dikkat çekerken ekiplerin 2006 yılında yaptığı çalışmalarda, 53 ilde 228 operasyon gerçekleştirilmiş, 2 bin 957 kişi adalet karşısına çıkartılmıştı. Çetelere yönelik 2006 yılında düzenlenen operasyonlarda 516 tabanca 10 uzun namlulu silah, 164 av tüfeği, 17 bin 451 fişek, 105 kuru sıkı tabanca, 10 el bombası, 94 sahte kimlik, 2 bin 353 çek-senet ile 20 kelepçe ve 5 çelik yelek ele geçirilmişti.
     Türkiye genelinde organize ekiplerinin yaptığı çalışmaların illere göre dağılımlarının da yer aldığı rapora göre, geçen yıl 43 operasyonla İstanbul ilk sırada yer aldı; bunu 9 operasyonla ve 8 operasyonla İzmir izledi.
     KOM raporunda, ''çete'' mensuplarının profilleri ve eğitim durumlarına ilişkin değerlendirmelere de yer verildi. Raporda, organize suç örgütlerinin belirgin özelliklerinden birinin de ''faaliyetlerine süreklilik kazandırmak için değişen şartlara adapte olabilmeleri olduğu'' belirtildi.
     Rapora göre, polisin ''çetelere'' yönelik profesyonel olarak çalışmalara başladığı 1998 yılından itibaren suç örgütleri haksız çıkar sağlamak için birtakım emekli veya bir dönem çalışmış kamu görevlileri ile tanınmış kişileri aralarına katma girişiminde bulunduklarının belirlendiği kaydedildi.


Bu haber 384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,068 µs