En Sıcak Konular

AB'DE AKDENİZ BİRLİĞİ ÖNERİSİNDE UZLAŞMA

14 Mart 2008 08:02 tsi
AB'DE AKDENİZ BİRLİĞİ ÖNERİSİNDE UZLAŞMA Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, daha önce kendi aralarında uzlaşma sağladıkları Akdeniz Birliği önerisiyle ilgili AB liderlerinin desteğini aldılar.

BRÜKSEL - Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, daha önce kendi aralarında uzlaşma sağladıkları Akdeniz Birliği önerisiyle ilgili AB liderlerinin desteğini aldılar.
     AB zirvesinde ilk günün ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Slovenya Başbakanı Janez Jansa, Sarkozy-Merkel ikilisinin Akdeniz Birliği konusunda AB devlet ve hükümet başkanlarını bilgilendirdiklerini ve ''destek görmenin hazzını yaşadıklarını'' anlattı.
     Akdeniz Birliği konusunda üye devletlerin AB Konseyi'nin ilgili organlarında çalışmaya devam edeceklerini belirten Jansa, zirve karalarında da bu konuya değinileceğine işaret etti.
     Slovenya Başbakanı Jansa, ''Bugün Barselona sürecini geliştirmeye ihtiyaç duyulduğunu kabul ettik. Barselona süreci başlatıldığında (1995) herşey farklıydı. Süreci zaman zaman yeniden gözden geçirmek gerekir. Bu normal bir gelişim. Bazen bu değişim (yeni) isim alır'' dedi.
     Barselona sürecinin faydalı olmadığı için Akdeniz Birliği projesine ihtiyaç duyulmasının sözkonusu olamayacağını anlatan Jansa, ''Şartlar farklı. Yeni bir inisiyatife gerek duyduk'' diye konuştu.
     Jansa, Akdeniz Birliği projesiyle İsrail-Filistin sorununa çözüm bulmayı amaçlamadıklarını ve bunun için başka mekanizmaların bulunduğunu belirterek ''Bu sorun (İsrail-Filistin sorunu) Akdeniz ülkeleri arasındaki işbirliğini olumsuz etkiliyor. Fakat (Akdeniz Birliği projesini) bu sorunu çözmek için getirmiyoruz'' şeklinde konuştu.
     AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ise Akdeniz Birliği önerisiyle ilgili bazı ilkeler üzerinde uzlaşma sağlandığını anlatarak bazı AB üyelerinin bu projenin somut hale getirilmesinde AB Komisyonu'nun çalışma yapmasını istediklerini aktardı.

Bu haber 260 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,312 µs