En Sıcak Konular

AHMEDİNEJAD'DAN TÜRKİYE'NİN KUZEY IRAK OPERASYONUNA DESTEK

13 Mart 2008 23:50 tsi
AHMEDİNEJAD'DAN TÜRKİYE'NİN KUZEY IRAK OPERASYONUNA DESTEK İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni eleştirdi ve ''Dünya birçok sorunla karşı karşıyayken, Güvenlik Konseyi bu sorunların çözümü için çaba harcamıyor'' dedi.

DAKAR - İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni eleştirdi ve ''Dünya birçok sorunla karşı karşıyayken, Güvenlik Konseyi bu sorunların çözümü için çaba harcamıyor'' dedi.
     Ahmedinejad, Türkiye'nin kuzey Irak'a düzenlediği askeri operasyonla ilgili olarak da, ''Türkiye'nin operasyonu Irak'ın toprak bütünlüğüne karşı değil. Türkiye, Irak ve Suriye, teröristlere karşı savunma yapıyor'' diye konuştu.
     Senegal'in başkenti Dakar'da düzenlenen İslam Konferansı Teşkilatı 11. İslam Zirvesi'ne katılan Ahmedinejad, basın toplantısıyla türlü konulardaki görüşlerini açıkladı.
     Ahmedinejad, günümüzde, yoksulluk, terörizm ve savaşlar gibi sorunların dünyada bulunduğunu belirterek, ''Meydana gelen savaşlarda binlerce insan ölüyor, yaralanıyor, çocuklar evsiz ve yetim kalıyor. Bunların önlenmesi için BM Güvenlik Konseyi hiçbir şey yapmıyor, yalnızca izliyor. 20. yüzyılda yüzbinlerce insan yaşamlarını yitirdi. Batılı ülkeler, savaşlardan sonra insanlığı yok etmek için sistemler kurdu. Filistin'de insanlar ölürken ve yok olurlarken BM, kuruluşundan 60 yıl sonra hala bir çözüm bulamadı'' dedi.
     Ahmedinejad, BM'nin Afganistan'da ve Irak'ta binlerce kişinin ölümüne sessiz kaldığını, ABD'nin bu bölgelerde 100 binlerce masum insanın ölümüne neden olduğunu belirterek, ''600 bin insan evsiz kaldı. Güvenlik Konseyi yine sessiz kaldı. Lübnan'da siyonist rejim insanlara 32 gün boyunca saldırdı. Savunmasız insanlara bomba attı ve yine BM sessiz kaldı. Gazze'de savunmasız insanları öldürdüler'' diye konuştu.
     Ahmedinejad, Türkiye'nin kuzey Irak'a düzenlediği askeri operasyonla ilgili bir soru üzerine, ''Türkiye'nin operasyonu Irak'ın toprak bütünlüğüne karşı değil. Türkiye, Irak ve Suriye, teröristlere karşı savunma yapıyor. Teröristler, suçsuz insanlara saldırarak öldürdüler. Bu konuda bizim iki önceliğimiz var. Bir sınırların ihlal edilmemesi, ikinci de sivil insanların ölmemesi'' dedi.
     Kosova'nın tanınması konusundaki soruya da yanıt veren Ahmedinejad, ''Bu konuda bölgesel koşullara göre karar vereceğiz'' diye konuştu.

Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,352 µs