En Sıcak Konular

TÜRK: 'BAŞBAKANIN MESAJI BİR YERLERE Mİ?'

13 Mart 2008 16:52 tsi
TÜRK: 'BAŞBAKANIN MESAJI BİR YERLERE Mİ?' Ahmet Türk, Başbakan Erdoğan'ın, ''DTP, PKK'yı terör örgütü ilan etmeli'' açıklamasının ardından Parlamentoda basınla sohbet toplantısı düzenledi.

ANKARA - DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın DTP ile ilgili açıklamalarını değerlendirirken, ''Bugün partiyle ilgili açılmış bir kapatma davası var, dokunulmazlıklarla ilgili süren davalar var. Acaba Sayın Başbakanın mesajı bir yerlere mi?'' dedi.
     Türk, Başbakan Erdoğan'ın, ''DTP, PKK'yı terör örgütü ilan etmeli'' açıklamasının ardından Parlamentoda basınla sohbet toplantısı düzenledi.
     Erdoğan'ın açıklamalarını doğru bulmadıklarını ifade eden Türk, ''Bu açıklamaları, toplumu germekten başka hiçbir yararı olmayan açıklama olarak değerlendiriyoruz'' diye konuştu.
     DTP'nin, özellikle son dönemde sancılı sürecin aşılması; demokratik, sivil yöntemlerin gelişmesi konusunda çok ciddi çabalar içinde olduğunu savunan Ahmet Türk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Köksal Toptan ile görüşmelerinde; Türkiye'nin toplumsal uzlaşıya ihtiyacı olduğunu açık bir şekilde ifade ettiklerini söyledi.
     Başbakan Erdoğan'ın geçmişte gündeme getirdiği cümleleri tekrar kullanarak bir tartışmaya neden olduğunu öne süren DTP Grup Başkanı Türk, şöyle devam etti:
     ''Biz açıkça şunu söylüyoruz: Sayın Başbakan bu ülkenin Başbakanı, sorumluluğu herkesten daha fazla. Toplumsal uzlaşıyı sağlamak gibi bir görevle, bir sorumlulukla karşı karşıyayken, toplumu germeye yönelik açıklama yapması doğru değil. Bu ülkenin Başbakanı; hepimizin Başbakanı. Sadece bir siyasi partinin genel başkanı olarak istediğini söyleme hakkına sahip değildir. Biz tabiki sürecin hassasiyetini kavrayan insanlarız. Bu süreçte halkımızın, insanlarımızın beklentilerini bilen, tartan, ölçen bir siyasi partiyiz. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz.''
     ''Barış için, demokrasi için, demokratik bir sürecin gelişmesi için çaba gösterdiğimiz bir süreçte, Sayın Başbakan acaba bu konuşmasıyla bir yerlere mesaj mı vermek istiyor?'' diye soran Türk, ''Bugün partiyle ilgili açılmış bir kapatma davası var, dokunulmazlıklarla ilgili süren davalar var. Acaba Sayın Başbakanın mesajı bir yerlere mi? Gerçekten bunu düşünmekten kendimizi alamıyoruz. Ama her şeye rağmen barışa inancımızı, demokrasiye inancımızı, sorunun çözüm yönteminin demokratik yöntemler olduğu inancımızı koruyarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz'' dedi.
     DTP Grup Başkanı Türk, bir gazetecinin, ''PKK konusunda bir açıklama yapacak mısınız?'' sorusuna, ''Bu tartışmalar, geçmişte kalan tartışmalar. Önümüzde duran hedeflerimiz var. Bu hedeflerimiz gerçekten toplumsal uzlaşıyı sağlayacak bir çabanın ortaya konmasıdır. Geçmişteki tartışmalarla kendimizi sınırlarsak, geleceğimizle ilgili doğru bir süreci yakalayamayız. Onun için biz bu tartışmaları geride bıraktık'' yanıtını verdi.


Bu haber 448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,643 µs