En Sıcak Konular

YILMAZ: 'KUR RİSKİ, TEK YÖNLÜ DEĞİL'

13 Mart 2008 16:23 tsi
 YILMAZ: 'KUR RİSKİ, TEK YÖNLÜ DEĞİL' Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Durmuş Yılmaz, kur riskinin değişkenlik gösterebileceği uyarısında bulunarak, ''Kur riski, sadece tek yönlü değil. Aşağı da gidebilir, yukarı da gidebilir'' dedi.

KAYSERİ - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Durmuş Yılmaz, kur riskinin değişkenlik gösterebileceği uyarısında bulunarak, ''Kur riski, sadece tek yönlü değil. Aşağı da gidebilir, yukarı da gidebilir'' dedi.
     Yılmaz, Kayseri'de ''Para Politikaları'' konulu konferansta yaptığı konuşmada, ihracatın yüzde 60'tan fazlasının Avrupa Birliği (AB) piyasasına yapıldığı göz önüne alındığında, AB ile ABD piyasası arasındaki ilişkinin güçlü olduğunu anımsatarak, ABD'deki bir ekonomik yavaşlamanın AB ülkelerini, oradan da Türkiye'yi etkileyeceğini kaydetti.
     Kur riskinin değişkenliğine de değinen Yılmaz, ''Kur riski, sadece tek yönlü değil. Aşağı da gidebilir, yukarı da gidebilir. Dışarıdan borçlanan iş adamlarımızın bu gerçeği hiçbir zaman unutmamaları gerekir. Bu çerçeveden baktığımızda geliri yabancı para cinsinden olan firmaların kur riskine karşı doğal bir korumaya karşı oldukları düşünülebilir. Geliri YTL olan firmaların ise kur riskini çok iyi yönetmeleri gerekmektedir'' diye konuştu.
     Durmuş Yılmaz, Türkiye'nin kalkınması, milli gelirin artması için krediye erişim olanaklarının herkese eşit olması, kredi kullanımının artması gerektiğini vurguladı.
     Merkez Bankasının, son günlerdeki dalgalanmada faiz oranlarını düşürmediği yönünde eleştirildiğini anımsatan Yılmaz, ''Şu andaki koşulları dikkate aldığımızda fiyat istikrarı, ekonomik büyüme ve finansal istikrar, birbirlerinden farklı hedefler değillerdir. Fiyat istikrarı, ekonomik büyüme, finansal istikrar, birbirlerinin alternatifi değil, tamamlayıcılarıdır''dedi.


Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,218 µs